ΔΕΡΥΝΕΙΑ: Μεγάλο πρόβλημα η ανακύκλωση γεωργικών νάιλον και άλλων αποβλήτων

Μεγάλο πρόβλημα η ανακύκλωση γεωργικών νάιλον και άλλων αποβλήτων στον Δήμο Δερύνειας

Screenshot 2021 05 11 102243 exclusive

Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί για τον Δήμο Δερύνειας η συλλογή και ανακύκλωση πλαστικών καλυμμάτων θερμοκηπίων και παρόμοιων υλικών, με τον Δήμαρχο να αποστέλλει επιστολή στο Υπουργείο Γεωργίας ζητώντας λύσεις.

Σε επιστολή του προς τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος που στάλθηκε μέσα Απριλίου, ο Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης αναφέρεται στην ανακύκλωση γεωργικών νάϊλον και άλλων αποβλήτων, καλώντας τον κ. Καδή να ενημερώσει «για πιθανούς τρόπους ανακύκλωσης ή παραλαβής γεωργικών αποβλήτων όπως νάϊλον θερμοκηπίων, εδαφοκάλυψης-γεωύφασμα,  πλαστικά δοχεία, λάστιχα άρδευσης και άλλα, από τα οποία, σε δύο μήνες περίπου, πρέπει να απαλλαγούν οι γεωργοί στον Δήμο».

Ο Δήμαρχος προσθέτει στην επιστολή του ότι «κάθε χρόνο παρατηρείται το φαινόμενο, γεωργικά απόβλητα να καταλήγουν στη φύση και κυρίως εντός της νεκρής ζώνης προκαλώντας οχληρία, μόλυνση του περιβάλλοντος και πυρκαγιές. Λόγω της έλλειψης Πράσινων Σημείων στον Δήμο Δερύνειας αλλά και στην επαρχία Αμμοχώστου γενικότερα» ο κ. Καραγιάννης καλεί τον Υπουργό Γεωργίας όπως προτείνει «πιθανές λύσεις για το συγκεκριμένο σοβαρό περιβαλλοντικό θέμα, μέχρι να λειτουργήσουν τα Πράσινα Σημεία».

Σε απαντητική επιστολή που στάλθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας, στον Δήμαρχο Δερύνειας, τέλη Απριλίου, αναφέρεται πως «το ζήτημα της ανακύκλωσης των πλαστικών καλυμμάτων των θερμοκηπίων και άλλων πλαστικών υλικών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγική διαδικασία, απασχολεί τα αρμόδια Τμήματα του Υπουργείου, τα οποία αναζητούν λύσεις για την ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος, περιλαμβανομένης και της ολοκλήρωσης των υποδομών για την λειτουργία πράσινου σημείου» στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Στην επιστολή σημειώνεται πως «μέχρι την εξεύρεση οριστικών λύσεων, ιδιωτική εταιρεία έχει επιδείξει ενδιαφέρον για την συλλογή των συγκεκριμένων υλικών» και καλεί τον Δήμαρχο Δερύνειας όπως επικοινωνήσει μαζί της για «την προσωρινή έστω επίλυση του προβλήματος»