Για τη μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό μίλησε στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο μίλησε ο δημοσιογράφος, Κορνήλιος Χατζηκώστας.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι έβλεπε με μια επιφύλαξη όλα τα μέτρα που επιβάλλονταν για τον κορωνοϊό, χωρίς να σημαίνει όμως ότι δεν τα τηρούσε. Συμπλήρωσε ότι έβλεπε κάποια πράγματα ότι μπορεί να είχαν μια υπερβολή και τα κρούσματα ήταν κάτι απομακρυσμένο, ότι αφορούσαν τους άλλους.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε, τελικά τον κτύπησε και αυτόν ο κορωνοϊός στις 2 Δεκεμβρίου, αρχικά όμως με ήπια συμπτώματα. Εξήγησε ότι την 9η ημέρα άρχισαν τα δύσκολα όταν άρχισε να αισθάνεται μια δύσπνοια. Περιγράφοντας αυτή τη δύσπνοια, είπε ότι την ώρα που έβηχε του έλειπε αυτό το πολύτιμο οξυγόνο που αναπνέουμε με τόση άνεση. Ο γιατρός του τότε του συνέστησε να πάει αμέσως στο νοσοκομείο.
Από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Αναφοράς και εκεί ήταν συνέχεια στο οξυγόνο. Μίλησε για τους άλλους ασθενείς στον θάλαμο του, περιγράφοντας την τραγική εμπειρία να βλέπει τον απέναντί του να χάνει τις αισθήσεις του και τους νοσηλευτές και τους γιατρούς να προσπαθούν να τον επαναφέρουν. Σημείωσε ότι έκαναν ότι μπορούσαν γι αυτό τον ασθενή αλλά τελικά αυτός απεβίωσε. Πρόσθεσε ότι θα είναι μια εικόνα που θα τον συνοδεύει για πάντα.
Σε ερώτηση για τους άλλους ασθενείς στο Νοσοκομείο Αναφοράς, εξήγησε ότι ήταν άνθρωποι φυσιολογικοί, η ζωή τους ήταν μια χαρά πριν τον κορωνοϊό. Βρίσκονταν σε πολύ δύσκολη θέση αλλά εξήγησε ότι η φροντίδα στο νοσοκομείο ήταν πολύ καλή. «Δεν είναι υπερβολή να πω ότι μου θύμισε την εποχή των λεπρών, ήταν σκηνές πολύ τραγικές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναφέρθηκε επίσης σε μια άλλη τραγική περίπτωση μιας γυναίκας, με την οποία μεταφέρθηκε μαζί στο ασθενοφόρο, η οποία του εξομολογήθηκε ότι «ήταν οκτώ μέρες στην εντατική και ένιωσε να φεύγει, να παθαίνει, έβλεπε ένα μέρος παγωμένο και γκρίζο, με πολλούς ανθρώπους να εργάζονται εκεί, ανάμεσα στους οποίους και ο πατέρας της».
Καταλήγοντας είπε ότι «ο κορωνοϊός δεν είναι αστείο πράγμα, στην αρχή τον περιφρονούσα αλλά ήταν μέγα λάθος. Υπάρχει, είναι εκεί και μας απειλεί. Πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, όσο σκληρά και εάν είναι γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη μάστιγα που μας απειλεί».