Δημοτικός υπάλληλος δήλωσε ασθενής και εργαζόταν σε ιδιώτη

Δημοτικός Υπάλληλος Υπάλληλοι Δημαρχείου

Υπάλληλοι Δημαρχείου, που υπηρεσιακά επισκέφθηκαν πρόσφατα ιδιωτική εταιρεία, προκειμένου να διεκπεραιώσουν υποθέσεις που αφορούσαν το Δημαρχείο τους, δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με συνάδελφό τους, που εκτελούσε επαγγελματικά καθήκοντα στη συγκεκριμένη εταιρεία και ο οποίος μάλιστα προσφέρθηκε να τους εξυπηρετήσει.

Επιστρέφοντας μετά το σοκ στο Δημαρχείο, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι πληροφορήθηκαν από εκεί λειτουργούς, ότι ο συνάδελφός τους που εντόπισαν να εργάζεται σε ιδιωτική εταιρεία, δεν απολύθηκε από το Δημαρχείο, όμως παρουσίασε πιστοποιητικό από γιατρό και απουσίαζε από τα καθήκοντά του με άδεια ασθενείας.

Η σχετική ανακάλυψή τους, ότι δηλαδή συνάδελφός τους που απουσίαζε για λόγους ασθενείας από το Δημαρχείο, αντί να είναι σπίτι του για να αναρρώνει, εργαζόταν παράνομα στον ιδιωτικό τομέα, έγινε σε χρόνο ρεκόρ γνωστή σε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων του Δημαρχείου και έτσι, έφτασε μέχρι και τον δήμαρχο, ο οποίος διέταξε σχετική έρευνα.

Με την ολοκλήρωσή της, τα αποτελέσματα αναμένεται να οδηγηθούν και στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη σχετικής απόφασης με την επιβολή της ανάλογης ποινής, που δεν αποκλείεται να είναι και απόλυση του συγκεκριμένου υπαλλήλου.

Για να στοιχειοθετηθεί όμως υπόθεση εναντίον του υπαλλήλου που εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα ενώ απουσίαζε με άδεια ασθενείας από το Δημαρχείο, πρέπει να καταθέσουν γραπτώς εναντίον του οι συνάδελφοί του που τον εντόπισαν να εργάζεται παράνομα στον ιδιωτικό τομέα.

Άλλοι υπάλληλοι του Δημαρχείου που δεν εμπλέκονται άμεσα στην υπόθεση, υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει στο τέλος και έτσι, δεν θα επιβληθεί νόμιμα οποιαδήποτε ποινή στον υπάλληλο που προσποιείτο τον ασθενή και εργαζόταν σε ιδιωτική εταιρεία.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα με τις συχνές απουσίες υπαλλήλων των Δημαρχείων που παρουσιάζουν σχετικά πιστοποιητικά ασθενείας υπογεγραμμένα από γιατρούς, προκαλεί πονοκέφαλο σε αρκετά Δημαρχεία και σχετικά έχουν αρθρογραφήσει δύο τουλάχιστον δήμαρχοι, ο Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου και ο Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, όμως η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί.

Πηγή: Philenews/Λούκας Πάρπας