Διπλό θανατηφόρο – Τα ευρήματα των νεκροτομών

Διενεργήθηκαν οι νεκροτομές στις σορούς των δύο θυμάτων

b kordella astynomia ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ, Νεκροτομή

Διενεργήθηκαν οι νεκροτομές στις σορούς των δύο θυμάτων που καταπλακώθηκαν από θεριστική μηχανή το απόγευμα της Δευτέρας (11/7) σε αγροτική περιοχή της κοινότητας Στρουμπί κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των νεκροτομών, ο θάνατος του 62χρονου Πανίκου Ιωαννίδη, επήλθε από αιμορραγικό σοκ συνεπεία πολλαπλών κακώσεων σώματος και ζωτικών οργάνων. Ο θάνατος του 53χρονου Νίκου Δημοσθένους επήλθε από ασφυξία συνεπεία καταπλάκωσης από γεωργικό μηχάνημα καθώς και πολλαπλές κακώσεις σώματος και ζωτικών οργάνων.

Τις νεκροτομές διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου.

Πώς συνέβη το μοιραίο

Οι δυο οικογενειάρχες έχασαν την ζωή τους ενώ θέριζαν σιτηρά σε αγροτική περιοχή του χωριού Στρουμπί. Λίγο μετά τις 3 το απόγευμα, θεριστική μηχανή καταπλάκωσε τον χειριστή της Νίκο Δημοσθένους, 53 χρόνων, από το χωριό Ίννια, και τον 62χρονο Πανίκο Ιωαννίδη από το χωριό Στρουμπί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η Αστυνομία και το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, ο χειριστής της μηχανής θέριζε χωράφι με σιτηρά που ανήκαν στον 62χρονο πυροσβέστη, που βρισκόταν σε προαφυπηρετική άδεια. Το χωράφι ήταν χωρισμένο σε αναβαθμίδες λόγω υψομετρικής διαφοράς.

Όταν ολοκλήρωσαν το θέρισμα, αφού όλες οι αναβαθμίδες βρέθηκαν θερισμένες, στην προσπάθεια του ο χειριστής να εισέλθει στον κύριο δρόμο Στρουμπιού- Καθηκα, φορτωμένος με το σιτάρι του χωραφιού, το βαρύ αγροτικό μηχάνημα ανατράπηκε σε αγροτικό ανηφορικό δρόμο, με αποτέλεσμα να καταπλακώσει τόσο τον χειριστή του όσο και τον ιδιοκτήτη του χωραφιού.

Είναι άγνωστο ακόμη εάν ο τελευταίος βρισκόταν πάνω στο όχημα ή έξω από αυτό. Ο 62χρονος εντοπίσθηκε νεκρός εκτός του οχήματος, ενώ ο χειριστής της θεριστικής μηχανής βρέθηκε εντός της καμπίνας στην αναποδογυρισμένη θεριστική μηχανή και χρειάσθηκε να απεγκλωβισθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οι Δημοσθένους και Ιωαννίδης καταλείπουν συζύγους και δυο ενήλικα παιδιά ο κάθε ένας.

24news.com.cy