Δρ.Αρμεύτης: «Ασθενείς χρήζουν νοσηλείας αλλά μένουν σπίτι γιατί δεν υπάρχουν κρεβάτια»

Δρ.Αρμεύτης: «Ασθενείς χρήζουν νοσηλείας αλλά μένουν σπίτι γιατί δεν υπάρχουν κρεβάτια»

picture1 2 1 Coronavirus, ΔΡ.ΑΡΜΕΥΤΗΣ

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσηλευτήρια έκρουσε ο πνευμονολόγος, Χάρης Αρμεύτης, ζητώντας από τους Αρμόδιους να απαντήσουν πιο είναι το πλάνο διαχείρισης εάν οι νοσηλευόμενοι με COVID19, ξεπεράσουν τους 300.

Εάν καθημερινά καταγράφουμε 10-15 εισαγωγές, σε κάποια στιγμή δεν θα έχουμε κρεβάτια, ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι».

Ο κ. Αρμεύτης σημείωσε πως πρέπει να έχουμε ήδη ένα πλάνο, σε περίπτωση που η πληρότητα των νοσοκομείων αγγίξει το 100%, σημειώνοντας πως είναι ορατό τέτοιο ενδεχόμενο.

Πολλοί είναι οι ασθενείς, είπε, που ενώ πρέπει να νοσηλευτούν, παραμένουν στο σπίτι με οξυγόνο καθώς δεν υπάρχουν κρεβάτια.

Κληθείς να σχολιάσει εάν πρέπει να ληφθούν αυστηρά περιοριστικά μέτρα, ο κ. Αρμεύτης ανέφερε πως στο παρόν στάδιο δεν βλέπουμε κάποιο μέτρο που να μας κάνει να πιστέψουμε ότι θα μειωθούν άμεσα οι νοσηλείες.

Αν συνεχίσουμε έτσι, τα πράγματα θα οδηγηθούν στη λήψη περιοριστικών μέτρων, αν γεμίσουν οι εντατικές, είτε το θέλουμε είτε όχι, δεν θα υπάρχει άλλη επιλογή, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Sigmalive