Δρ.Αρμεύτης: «Ο μόνος τρόπος για να τελειώσει η πανδημία είναι ο εμβολιασμός»

«Η κατάσταση δεν μπορεί να είναι διαχειρίσιμη όταν οι εντατικές είναι γεμάτες»

Ανώνυμο 45 x 20 cm 1200 x 675 px 7 ΔΡ.ΑΡΜΕΥΤΗΣ, εμβολιασμοΣ, πανδημία

Ο Δρ. Χάρης Αρμεύτης, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», δήλωσε ότι η πανδημία και τα προβλήματα που δημιουργεί μπορούν να λυθούν μόνο εάν μειωθούν οι νοσηλείες στις Μονάδες Εντατικής και στις Μονάδες αυξημένης φροντίδας.

Συμπλήρωσε ότι, ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι ο εμβολιασμός και πιο συγκεκριμένα είπε ότι το πρόβλημα για να λυθεί χρειάζεται ποσοστό της τάξης του 82% εμβολιασμένων πολιτών, σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα.

Στη συνέχεια σχολίασε ότι η κατάσταση δεν μπορεί να είναι διαχειρίσιμη όταν οι εντατικές είναι γεμάτες και δεν προλαβαίνει το προσωπικό να μπορέσει να τηρήσει τους κανόνες υγιεινής μέσα στις ΜΕΘ και έχουμε γεμίσει ανθεκτικά μικρόβια.

«Μην φτάσουμε στο σημείο να θεωρήσουμε μια κατάσταση διαχειρίσιμη όταν η καταγραφή θανάτων, να είναι η λύση για να βρίσκουμε κρεβάτια. Αν το μετρήσετε, στην πράξη, θα δείτε ότι αυτή η ισορροπία κρατιέται αυτή τη στιγμή στις μονάδες από τις απώλειες ζωών και αυτό είναι τραγικό»

Η πανδημία θα τελειώσει μόνο με τον εμβολιασμό, είπε χαρακτηριστικά.

«Μας έχει γίνει συνήθεια τα 2-3 τεστ την εβδομάδα, κάποιοι θέλουν να συντηρήσουν αυτό το μέτρο, ας αποφασίσουμε ως κοινωνία πως θέλουμε να πορευτούμε. Εγώ με αυτά τα δεδομένα δεν βλέπω την αρχή του τέλους»

Για το θέμα των σχολικών μονάδων ο κ. Αρμεύτης σχολίασε ότι είναι λεπτό το ζήτημα εάν κλείσουν τα σχολεία γιατί αυτό φέρνει μαζί του πολλές επιπτώσεις. Η προσπάθεια που γίνεται, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Δρ.Αρμευτής δεν έχει τέλεια αποτελέσματα αλλά όπως και να έχει την εδομένη στιγμή το πρόβλημα δεν εστιάζεται τόσο στα σχολεία.

Φλέγον ζήτημα είναι οι νοσηλείες και η μείωση τους πρέπει να είναι το επίκεντρο των προσπαθειών όλων μας για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. 

FamagustaNews