Δρ. Καραγιάννης: Έτσι δεν κάνουμε Πάσχα-Δεν τηρούνται ούτε τα απαραίτητα μέτρα (ΒΙΝΤΕΟ)

«Μόνο με lockdown θα δούμε απότομη μείωση»

FC1303D8 2530 47B8 AB58 F3B86AB6F948 Coronavirus, Καραγιάννης

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, ο οποίος μίλησε για την αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων αλλά και για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Αρχικά ανέφερε ότι η κατάσταση επιδεινώνεται επί καθημερινής βάσεως και «αν δεν είμαστε προσεκτικοί δεν θα κάνουμε Πάσχα». Ο ίδιος μάλιστα διαπιστώνει ότι δεν τηρούνται ούτε τα απαραίτητα μέτρα τόσο σε χώρους εργασίας όσο και σε πολυκαταστήματα και σε εξωσχολικές δραστηριότητες.

Εξήγησε ότι θα συνεχίσει η αύξηση στα ημερήσια κρούσματα εξαιτίας του πολυεπίπεδου ανοίγματος. «Ο μεταλλαγμένος ιός κυκλοφορεί και στις άλλες επαρχίες (σ.σ πλην της Λεμεσού) με αποτελέσμα να παρουσιάζουν αύξηση».

Στη συνέχεια μίλησε για το εμβόλιο της AstraZeneca και για τις αντιδράσεις που υπάρχουν, χαρακτηρίζοντας τις ως αχρείαστες. «Ο κόσμος που θέλει να εμβολιαστεί είναι σε υψηλά επίπεδα και το μόνο που απομένει είναι να κληθεί η ηλικιακή τους ομάδα».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις που υπάρχουν μεταξύ της πρώτης και δεύτερης δόσης, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε τα μέτρα αυτοπροστασίας ειδικά αν έχουμε λάβει μόνο την πρώτη δόση».

Όσον αφορά το ιατρικό προσωπικό που δεν εμβολιάστηκε ο δρ. Καραγιάννης διευκρίνισε ότι το 80% έχει εμβολιαστεί, ενώ οι νοσηλευτές εμβολιάστηκαν σε ποσοστό 50%.

Τέλος μίλησε για την εορταστική περίοδο του Πάσχα, τονίζοντας ότι τις επόμενες μέρες θα σταθεροποιηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων. «Με τόσες δραστηριότητες ανοιχτές, θα πάρει αρκετό χρόνο για να δούμε μείωση στα κρούσματα. Μόνο με lockdown θα δούμε απότομη μείωση», ανέφερε καταληκτικά.

Δείτε το βίντεο: 

Πηγή: Sigmalive