Δρ. Καραγιάννης: Νεαροί μεταδίδουν τον ιό στους εμβολιασμένους γονείς – Τα όσα είπε για την Επ.Αμμοχώστου

Για την Επαρχία Αμμοχώστου ανέφερε: «Παρόλο του ότι είναι η λιγότερη πολυπληθής επαρχία, παρουσιάζει τρομερή αύξηση κρουσμάτων».

petros karagiannis 2 Coronavirus, Δρ.Καραγιάννης

Στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο φιλοξενήθηκε το μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, ο οποίος μίλησε για την αυξητική πορεία των κρουσμάτων και το ποσοστό θετικότητας στην Επαρχία Αμμοχώστου.

Αρχικά ανέφερε ότι η επαρχία Αμμοχώστου έχει καταγράψει 920 κρούσματα ανά 100.000 μέσα σε ένα 14ήμερο, σύμφωνα με την εθνική αναφορά. «Παρόλο του ότι είναι η λιγότερη πολυπληθής επαρχία, παρουσιάζει τρομερή αύξηση κρουσμάτων».

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν κρούσματα στο οικογενειακό περιβάλλον. «Παιδιά κόλλησαν τον ιό και στη συνέχεια κόλλησαν τους εμβολιασμένους γονείς». Τόνισε ότι δεν παρουσιάζουν συμπτώματα λόγω του εμβολίου.

Παράλληλα ανέφερε ότι οι εμβολιασμένοι δεν πρέπει να εφησυχάζονται καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να μολυνθούν και να μεταφέρουν τον ιό σε άλλους. Συμπλήρωσε ότι υπάρχει ασφάλεια στους χώρους εστίασης, αλλά αρκετοί δεν χρησιμοποιούν τη μάσκα.

Ο κύριος Καραγιάννης ανέφερε ότι ο κόσμος χρειαζόταν ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι, αλλά δυστυχώς ο κορωνοϊός επεφύλασσε εκπλήξεις. «Μιλούμε για μια σοβαρή έξαρση την οποία δεν περιμέναμε. Το 55% των κρουσμάτων αφορά ηλικίες από 25 ετών και κάτω».

Τέλος μίλησε και για το ενδεχόμενο τρίτης δόσης του εμβολίου, καθώς όπως εξήγησε δεν γνωρίζουμε ακόμη το χρόνο ανοσίας. Όσον αφορά τη μετάλλαξη Λάμδα η οποία προέρχεται από την Λατινική Αμερική, διευκρίνισε ότι ακόμη δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα, ούτε αν είναι εφάμιλλη της Άλφα ή της Δέλτα.

Δείτε απόσπασμα στο 39:34

Πηγή: Sigmalive