Δρ. Καραγιάννης: Οι αλυσίδες ξεκίνησαν από νυκτερινά μαγαζιά (BINTEO)

«Πρέπει να συμμαζευτούμε όλοι και οι πολίτες και οι ιδιοκτήτες».

c7255c7e15f77ce0efd99da7836489aa Coronavirus, Δρ.Καραγιάννης

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, ο οποίος μίλησε για τη χθεσινή συνάντηση που είχε η επιτροπή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αρχικά ανέφερε ότι τέθηκε στο τραπέζι το ενδεχόμενο εφαρμογής του safe pass σε εξωτερικούς χώρους, κάτι που όπως είπε έχει αντιδράσεις στο παρελθόν. «Το αποτέλεσμα είναι η έξαρση του κορωνοϊού, καθώς δεν γινόταν επαρκής επιτήρηση».

Συμπλήρωσε ότι αυτό που εξέτασαν χθες είναι τη σωστή επιτήρηση των χώρων εστίασης, καθώς κανείς δεν θέλει τη λήψη μέτρων. «Πρέπει να συμμαζευτούμε όλοι και οι πολίτες και οι ιδιοκτήτες».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι δεν μπορούν να αποκλειστούν τα μέτρα αν ξεφύγουμε στον αριθμό των κρουσμάτων. «Έχουμε να κάνουμε με ένα στέλεχος 6-8 φορές πιο μεταδοτικό». Πρόσθεσε ότι τα δεδομένα στην Κύπρο δείχνουν ότι τα εμβόλια δουλεύουν, καθώς το 70% των κρουσμάτων είναι κάτω των 40, ηλικίες όπου η εμβολιαστική κάλυψη βρίσκεται στο 30%. Ξεκαθάρισε ότι δεν έγινε καμία συζήτηση για βραχιολάκι σε ανεμβολίαστους.

Ο κύριος Καραγιάννης ανέφερε ότι θα ήταν καλό όσοι επισκέπτονται διάφορα υποστατικά να είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν rapid τεστ. «Οι μεγαλύτερες αλυσίδες άρχισαν από νυκτερινά στέκια. Δεν πρέπει να φέρουμε σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας».

Παράλληλα μίλησε για το ενδεχόμενο κινήτρων, κάτι το οποίο συζήτησαν με το Πρόεδρο, ενώ πρόσθεσε ότι την απόφαση θα τη λάβει το Υπουργικό. Σχολίασε  και τα κίνητρα που δόθηκαν στην Ελλάδα για εμβολιασμό, επισημαίνοντας ότι είναι καλά τα κίνητρα αλλά όχι χρηματικά.

Όσον αφορά τη μετάλλαξη Δέλτα plus ανέφερε ότι θα διαφανεί τις επόμενες μέρες πόσο μεταδοτικό και επικίνδυνο είναι. «Θα ασχολούμαστε με τον κορωνοϊο για ακόμη δύο με τρία χρόνια με λιγότερη επικινδυνότητα».

Δείτε το βίντεο: 

Πηγή: Sigmalive