Δρ Καραγιάννης: Πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δρ Καραγιάννης: Πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα (ΒΙΝΤΕΟ)

86d69b0f77a0433e017760e9e1569653 Coronavirus, Δρ.Καραγιάννης

Η εμβολιαστική κάλυψη της χώρας, η τρίτη δόση του εμβολίου κατά της covid19 και η νέα σχολική χρονιά βρίσκονται στο προσκήνιο των συζητήσεων.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο δρ Πέτρος Καραγιάννης ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετά δεδομένα για την Τρίτη δόση ούτως ώστε να χορηγηθεί.

«Τα κρούσματα στα γηροκομεία μας ήταν μια ένδειξη ότι με την πάροδο του χρόνου τα επίπεδα των αντισωμάτων κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα μειώνονται. Γι’ αυτό πρέπει να ενισχυθεί η ανοσία μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη νέα σχολική χρονιά είπε τα εξής «Υπάρχει έγνοια, η σύσταση να εμβολιαστούν οι 12χρονοι και πάνω καλό θα ήταν να γίνει όσο πιο γρήγορα.
Με το άνοιγμα των σχολείων πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την εφαρμογή των πρωτοκόλλων που ανακοινώθηκαν χθες ούτως ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα με κλείσιμο τάξεων και παραμονή παιδιών στο σπίτι».

Ερωτηθείς αν θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα είπε, «Κάποια στιγμή θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα μας. Αυτό θα γίνει όταν η εμβολιαστική κάλυψη είναι ομοιόμορφη σε όλες τις ηλικιακές ομάδες».

Κλείνοντας τόνισε πως είμαστε σε πολύ προχωρημένο στάδιο με τους εμβολιασμούς, «ας ελπίσομε ότι η γενική ανοσία θα ενεργήσει ως τοίχος προστασίας ακόμη και γι’ αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί».

Πηγή: Sigmalive