Δρ. Κολιού: «Έχει μειωθεί η δραστηριότητα του ιού στην κοινότητα» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η εμβολιαστική κάλυψη στα παιδιά είναι σε χαμηλά επίπεδα και γι΄αυτό τον λόγο είναι πολύ πιο εύκολο ένας τόσο μεταδοτικός ιός να τα προσβάλει»

xlorrakakasim FFXC 1 Covid-19, εμβολιασμοΣ, Όμικρον, πανδημία

Το ποσοστό θετικότητας φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα τι τελευταίο διάστημα και αυτό δείχνει πως έχει μειωθεί η δραστηριότητα του ιού στην κοινότητα, ανέφερε η Δρ. Μαρία Κολιού, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι».

Μιλώντας για το χάπι Molnupiravir το οποίο έφτασε στην Κύπρο αλλά και γι΄ αυτό της Pfizer το οποίο αναμένεται, ανέφερε πως πρόκειται για πολύτιμα όπλα τα οποία έρχονται να προστεθούν στην φαρέτρα μας και τα οποία μειώνουν τον αριθμό των νοσηλειών.

Τόνισε, ωστόσο, πως το όποιο φάρμακο δεν θα έρθει ποτέ να αντικαταστήσει το εμβόλιο.

Όσον αφορά τη μετάλλαξη Όμικρον και τις αυξημένες νοσηλείες παιδιών, η κα. Κολιού ανέφερε πως τώρα η εμβολιαστική κάλυψη στα παιδιά είναι σε χαμηλά επίπεδα και γι΄αυτό τον λόγο είναι πολύ πιο εύκολο ένας τόσο μεταδοτικός ιός να τα προσβάλει.

«Δεν έχουν ειδική ευπάθεια τα παιδιά έναντι του συγκεκριμένου ιού», εξήγησε.

Πρόσθεσε πως τα περιστατικά στα νοσοκομεία δεν είναι πολύ σοβαρά, ούτε υπάρχουν πολλά παιδιά τα οποία πρέπει να λάβουν αντιικά φάρμακα, σημειώνοντας πως την περασμένη εβδομάδα τρία παιδιά κρίθηκε αναγκαίο να λάβουν ρεμδεσιβίρη.

Σχετικά με τη συνήπαρξη της COVID19 και της γρίπης, ανέφερε πως δεν έχει ξεκαθαριστεί πόσο σοβαρό θέμα μπορούν να δημιουργήσουν.