Δρ.Κολιού: Να τηρούνται μέτρα και μετά τον εμβολιασμό (BINTEO)

«Τα μέτρα δεν φαίνεται να ελέγχουν εξολοκλήρου τον ιό. Χρειαζόμαστε τα εμβόλια για τον αντιμετωπίσουμε»

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 02 05T093839.628 Coronavirus

Επιφυλακτικοί είναι οι επιδημιολόγοι σχετικά με τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού , για την πορεία της πανδημίας, αφού όπως ανέφερε η δρ. Μαρία Κολιού μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο, «οι μεταλλάξεις κρίνουν το μέλλον».

Συγκεκριμένα ανέφερε πως, «όσον υπάρχει η απρόσκοπτη κυκλοφορία του ιού στις μεγάλες χώρες υπάρχουν πιθανότητα να εμφανιστούν περισσότερες μεταλλάξεις, όπως για παράδειγμα να επιτρέψει στον ιό να μεταδίδεται πιο γρήγορα. Αυτό σημαίνει ότι οι μεγάλες χώρες πρέπει να δράσουν νωρίτερα».

«Το περίμενα ότι θα είχαμε ποσοστό μεταλλάξεων από τη Βρετανία στην Κύπρο, αφού κυκλοφορεί στη Βρετανία από τον Σεπτέμβριο, γ΄αυτό θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί ειδικά τώρα με τις χαλαρώσεις», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τα εμβόλια και την καθυστέρηση η δρ. Κολιού τόνισε πως, «τα μέτρα δεν φαίνεται να ελέγχουν εξολοκλήρου τον ιό. Χρειαζόμαστε τα εμβόλια για τον αντιμετωπίσουμε. Η Κύπρος δεν πάει άσχημα όσον αφορά το Πρόγραμμα Εμβολιασμού. Μέχρι το τέλος Μαρτίου σύμφωνα με τους υπολογίσιμους του Υπ. Υγείας, θα καλύψουν τις ευπαθείς ομάδες. Πρέπει να τηρούμε τα μετά έστω και αν έχουμε εμβολιαστεί».

Σχετικά με τις δειγματοληπτικές εξετάσεις σε εκπαιδευτικούς και μαθητές η δρ. Κολιού ανέφερε πως θα ήταν καλύτερο να προχωρήσουν σε τεστ και οι μαθητές. «Είναι στο χέρι του Υπουργείου Παιδείας», σημείωσε.

Δείτε το Βίντεο: 

Πηγή: Sigmalive