Δρ.Κολιού: Υπερβολικά αυστηρή θεωρεί την απόφαση της συγκλήτου του Τεπάκ

Πρύτανης ΤΕΠΑΚ:Κάλεσμα προς τους φοιτητές να εμβολιαστούν για να επιστρέψουν στις αίθουσες διδασκαλίας

0a27effb5bb22dbaee40090d80225270 Coronavirus, ΤΕΠΑΚ

Υπερβολικά αυστηρή θεωρεί την απόφαση της συγκλήτου του Τεπάκ, η Μαρία Κολιού, μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής.

Μιλώντας στο Τρίτο, η κυρία Κολιού ανέφερε πως στην παρούσα φάση θα μπορούσε να εξασφαλιστεί ικανοποιητική προστασία από τον ιό, με την πραγματοποίηση δύο rapid-test την εβδομάδα. Παράλληλα, είπε ότι θα μπορούσε να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση, με διάφορες δράσεις, ώστε να πεισθούν οι φοιτητές να εμβολιαστούν.

Όσον αφορά τους επαγγελματίες Υγείας, η Μαρία Κολιού εξέφρασε τη θέση ότι ενδεχομένως να πρέπει να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, εξαιτίας της υψηλής μεταδοτικότητας στα νοσοκομεία.

Επιπρόσθετα, η κυρία Κολιού τάχθηκε υπέρ της χορήγησης τρίτης ενισχυτικής δόσης, σε ανοσο-κατασταλαγμένους και ηλικιωμένους, υπογραμμίζοντας ότι θα τους προσφέρει καλύτερη εμβολιαστική κάλυψη και αυξημένα αντισώματα έναντι του θανατηφόρου ιού.

Πρύτανης ΤΕΠΑΚ:Κάλεσμα προς τους φοιτητές να εμβολιαστούν για να επιστρέψουν στις αίθουσες διδασκαλίας

Κοινοποίηση στο Facebook Κοινοποίηση Twitter Αποστολή με Email Εκτύπωση
Κάλεσμα προς τους φοιτητές να εμβολιαστούν, προκειμένου να επιστρέψουν στις αίθουσες διδασκαλίας, απηύθυνε ο πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου Παναγιώτης Ζαφείρης.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κύριος Ζαφείρης παραδέχθηκε πως η χθεσινή απόφαση της Συγκλήτου να επιτρέψει την είσοδο στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου μόνο στα άτομα που έχουν εμβολιαστεί η έχουν νοσήσει, είναι τολμηρή. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι αποτελεί τη μόνη λύση, καθότι οι φοιτητές, καθημερινά, έχουν αυξημένο αριθμό επαφών.

Όσο αφορά την εξ αποστάσεως διδασκαλία, ανέφερε πως δεν μπορεί να αναληφθεί δέσμευση ότι θα ισχύσει πέραν του Φθινοπωρινού Εξαμήνου.

Η απόφαση της Συγκλήτου προκάλεσε την αντίδραση των φοιτητικών παρατάξεων, με την Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών του Τεπάκ να πραγματοποιεί αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Όπως ανέφερε στο Τρίτο ο πρόεδρος της παράταξης Μιχάλης Διαμιανίδης, σκοπός της διαμαρτυρίας είναι να επαναξιολογηθεί η απόφαση και να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερους φοιτητές, να επιστρέψουν με φυσική παρουσία στις αίθουσες διδασκαλίας.

Εξάλλου, σήμερα, το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου, θα καταλήξει στα μέτρα τα οποία θα ισχύσουν για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Πηγή: Riknews