Δρ. Πανά: Αν δεν τηρούμε τα μέτρα, γυρίζουν πίσω όπως και τώρα (BINTEO)

«Ο εμβολιασμός προστατεύει από τη σοβαρή νόσηση και είναι αποδεκτό να είναι θετικός με ήπια συμπτώματα ένας εμβολιασμένος»

16ec774dd3503afa8d526efdb49436b5 3 Covid-19, Δωροθέα Πανά, εμβολιασμοΣ, συμπτώματα

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε το μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας Δρ. Ζωή – Δωροθέα Πανά, η οποία μίλησε για την έξαρση της πανδημίας στην Κύπρο, αλλά και για το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων.

Αρχικά ανέφερε ότι ήταν αναμενόμενη η αύξηση των μολύνσεων, τονίζοντας ότι στόχος είναι να μην αυξηθούν οι σοβαρά νοσούντες και οι νοσηλείες. «Θα επικρατήσει η Όμικρον», είπε.

Συμπλήρωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 62 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Όμικρον και το 50% είναι άτομα νεαρής ηλικίας 20-29 ετών. «Ο εμβολιασμός προστατεύει από τη σοβαρή νόσηση και είναι αποδεκτό να είναι θετικός με ήπια συμπτώματα ένας εμβολιασμένος».

Η Δρ. Πανά ανέφερε ότι οι πυλώνες που εφαρμόζει η Κύπρος αποδίδουν. «Θα γίνει σήμερα μια συζήτηση για τα μέτρα, χωρίς να θέλουμε να πιέσουμε άλλο την κοινωνία», είπε.

Συμπλήρωσε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που δεν τηρούνται τα μέτρα ή χρησιμοποιούμε πλαστά έγγραφα. «Αν δεν τηρούμε τα μέτρα, γυρίζουν πίσω όπως και τώρα».

Όσον αφορά τα σχολεία, επεσήμανε ότι πέτυχαν τον στόχο, καθώς έμειναν ανοικτά τα σχολεία. Τόνισε ότι υπάρχουν διάφορες μορφές τηλεργασίας που μπορούν να εφαρμοστούν. «Αν δεν συγχρωτιζόμαστε και κάνουμε και τεστ δεν θα εμφανιστούν αλυσίδες».

Τέλος εξήγησε ότι επειδή η Όμικρον είναι υπερμεταδοτική και θα μεταδοθεί ταχύτατα, τότε μπορεί να βοηθήσει στο να γίνει πιο ενδημικός ο ιός. «Αυτό θα διαφανεί στην πορεία. Σε κάποια φάση θα νικήσουμε τον ιό».