Δρ.Πανά: «Δεν θέλουμε τα παιδία να πάνε στον παππού και στην γιαγιά, σε περίπτωση καθυστέρησης ανοίγματος των σχολείων»

Η Δρ. Πανά μίλησε για τις μεταλλάξεις, τα φάρμακα και την επαναλειτουργία των σχολείων

Αντίγραφο του Main Image x2 39 Κρούσματα, Σχολεία

Στο Ισραήλ καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα «Florona».

Σύμφωνα με την Δρ.Ζωή Δωροθέα Πανά η οποία μίλησε στην εκπομπή «Πρωινή Επιθεώρηση», στον Πολίτη, δεν πρόκειται για ένα νέο ιό. Είναι η ταυτόχρονη λοίμωξη κορωνοϊού και με γρίπη. Επηρεάζει κυρίως άτομα με κάποια ανοσοκαταστολή, γι’ αυτό είναι σημαντικός ο εμβολιασμός και για την Γρίπη. Μίλησε επίσης και για την  ταυτόχρονη λοίμωξη από τα στελέχη Δέλτα και Όμικρον, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν δεδομένα, αυτή τη στιγμή.

Φάρμακα κατά του κορωνοϊού

Το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, αναφερόμενη στα φάρμακα κατά του κορωνοϊού, τόνισε ότι αυτά και η αντιική αγωγή δεν είναι φάρμακα που θεραπεύουν όλες τις αρρώστιες. Τα φάρμακα έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες και πρέπει να χορηγούνται σε συγκεκριμένες ομάδες ασθενών COVID-19, ενώ αλληλεπιδρούν και με άλλα φάρμακα.

Λήψη αυστηρότερων μέτρων

Όταν ερωτήθηκε για την πιθανή λήψη αυστηρότερων μέτρων κατά της διασποράς και για την επαναλειτουργία των σχολείων, η Δρ.Πανά, είπε ξανά ότι γίνεται προσπάθεια να κρατηθούν τα σχολεία ανοιχτά και αυτό επιτυγχάνεται με τον συχνό έλεγχο με τεστ. Καταβάλλεται προσπάθεια τα παιδιά να μην πάνε στον παππού και στην γιαγιά, σε περίπτωση καθυστέρησης ανοίγματος των σχολείων.

FamagustaNews