Δρ Πανά: Δεν τίθεται θέμα για υποχρεωτικά rapid τεστ σε εμβολιασμένους (ΒΙΝΤΕΟ)

F0B92B15 241D 49DB A8F2 13440213D1A5 Coronavirus

Μείωση παρατηρείται στα κρούσματα των τελευταίων ημερών στην Κύπρο, με την εμβολιαστική κάλυψη της χώρας σιγά σιγά να αυξάνεται φτάνοντας στο 80% του ενήλικου πληθυσμού.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο η δρ Ζωή Δωροθέα Πανά ανέφερε ότι όντως έχουμε πετύχει μια ύφεση και αυτό είναι πολύ σημαντικό λόγω του ότι μπαίνουμε στο φθινόπωρο και τον χειμώνα.

«Το ζητούμενο είναι να κρατήσουμε την κοινότητα ανοικτή παρά την κινητικότητα γιατί αναμένουμε να έχουμε το επόμενο διάστημα επιδείνωση» ανέφερε χαρακτηριστικά η δρ Πανά.

Ερωτηθείσα για το πώς θα εξελιχθεί στη συνέχεια ο κορωνοϊός είπε, «το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να πέτυχουμε υψηλά ποσοστά ανοσίας ειδικά στον τρίτο κόσμο, δυσχεραίνει τον στόχο ο κορωνοϊός να γίνει ενδημικός. Για τον κορωνοϊό είναι πολύ δύσκολο να κάνεις προβλέψεις. Δεν μπορεί κάποιος επιστήμονας να πει πότε θα οδηγηθούμε στην ενδημία.

Ο χειμώνας θα είναι λίγο δύσκολος στη διαχείριση όχι μόνο λόγω κορωνοϊού αλλά λόγω και γρίπης. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με ασφάλεια με τον κορωνοϊό, πρέπει με συνοχή και υπευθυνότητα να συνεχίσουμε τη ζωή μας».

Στη συνέχεια μίλησε για το ενδεχόμενο υποχρεωτικών rapid τεστ σε εμβολιασμένους εξηγώντας ότι δεν τίθεται αυτή τη στιγμή αυτό το θέμα, «η τεκμηρίωση αυτή τη στιγμή παγκόσμια λέει ότι ο εμβολιασμένος όχι μόνο προστατεύει τον εαυτό του αλλά και ο κίνδυνος διασποράς είναι μειωμένος».

Πηγή: Sigmalive