Δρ Πανά: Τι λένε τα προγνωστικά μοντέλα για τα κρούσματα ενόψει γιορτών

«Παρά τις όποιες δυσκολίες το Υπουργείο προσπαθεί να επιταχύνει τους εμβολιασμούς»

506EFA9D 3C18 45EA 9DA6 F6BF6DD2395A Covid-19, εμβολιασμοΣ, Κύπρος, Χριστούγεννα

Η μετάλλαξη Όμικρον και η αύξηση των κρουσμάτων έχει επιφέρει αναστάτωση, με τα νέα μέτρα που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο να τίθενται σε ισχύ με σκοπό την αναχαίτιση της πανδημίας.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι η δρ Ζωή Δωροθέα Πάνα ανέφερε ότι τα μέτρα και ο εμβολιασμός συνεχίζουν να είναι το κλειδί και η λύση στο πρόβλημα μας.«Παρά τις όποιες δυσκολίες το Υπουργείο προσπαθεί να επιταχύνει τους εμβολιασμούς».

Αναφερομένη στα προγνωστικά μοντέλα ενόψει των Χριστουγέννων είπε τα εξής «Τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν μια επιδείνωση  κατά την περίοδο του Ιανουαρίου για την Κύπρο. Αυτό είναι λογικό γιατί κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων αυξάνουμε τις επαφές μας. Κατά πόσο τον Γενάρη θα επιδεινωθεί η κατάσταση εξαρτάται πρωτίστως από εμάς».

Στη συνέχεια και μιλώντας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό είπε «Νομίζω και σαν ακαδημαϊκός ότι πρέπει να εξαντλήσουμε την πειθώ και τον διάλογο. Άρα αν έχουμε κάποιο περιθώριο να αυξήσουμε την εμβολιαστική μας κάλυψη διαμέσου αυτής της οδού θα πρέπει να το κάνουμε. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για το πώς ενεργεί μέσα σε μια κρίση».