Δρ. Πετρίκκος: Βλέπουμε τα αποτελέσματα των συναθροίσεων των Χριστουγέννων (ΒΙΝΤΕΟ)

Προβληματισμό και ανησυχία για την επόμενη μέρα της πανδημίας εκφράζουν οι ειδικοί, οι οποίοι συναντούν εκτάκτως στις 16:00 τον Υπουργό Υγείας

Ανώνυμο 45 x 20 cm 1200 x 675 px 3 1 μέτρα, ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ, Χριστούγεννα

Το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, δρ. Γιώργος Πετρίκκος, κατέθεσε τις δικές του εκτιμήσεις, λίγες μόλις ώρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση.

Ο καθηγητής μέσα από τον ΑΝΤ1, ανέφερε πως η εισήγηση τους αφορά διπλή μάσκα στους κλειστούς χώρους, και όσο κατά το δυνατό αποφυγή των αχρείαστων συναθροίσεων.

Το αιτιολόγησε λέγοντας ότι, «οι γιορτές μας έδωσαν αυτό το αποτέλεσμα. Να μην επιδεινωθεί περισσότερο, γιατί αυτό θα έχει σαν συνέπεια να αυξηθούν και οι νοσηλείες. Είναι μαθηματικό βέβαιο», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε πως κατά την συνάντηση θα γίνει μια ανάλυση των χώρων εντοπισμού των κρουσμάτων του τελευταίου διαστήματος, αλλά και τις αλυσίδες μετάδοσης που εξαπλώνονται ραγδαία.

Χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός, ότι η «Όμικρον» δεν φαίνεται να προκαλεί σημαντική νοσηρότητα, ωστόσο η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι ήδη επιβαρυμένη.

«Πλην όμως οι ανεμβολίαστοι, οι μεγάλες ηλικίες και οι ευπαθείς, κινδυνεύουν αν μολυνθούν με την Όμικρον, να νοσήσουν και να νοσηλευτούν», σημείωσε ενδεικτικά.

Περισσότερα στο βίντεο:

ant1.com.cy