Δρ. Πέτρου : Δεν επηρεάζει η μετάλλαξη την αποτελεσματικότητα του εμβολίου (BINTEO)

«Έχουμε πλέον την άδεια του εμβολίου, έχουμε τις οδηγίες. Είμαστε έτοιμοι».

pnxfciltbve Coronavirus, δρ.Πέτρου, Εμβολιασμοί

Ένα βήμα πριν τους εμβολιασμούς βρίσκεται η Κύπρος μετά την επίσημη αδειοδότηση και το «πράσινο» φως που έδωσε η Κομισιόν για το εμβόλιο της Pfizer.

«Είμαστε πλέον έτοιμοι για εμβολιασμούς», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο αναπληρωτής Καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, δρ. Χρίστος Πέτρου ενώ συμπλήρωσε πως, «έχουμε πλέον την άδεια του εμβολίου, έχουμε τις οδηγίες. Είμαστε έτοιμοι».

Όσον αφορά τις πιθανές παρενέργειες ο δρ. Πέτρου είπε πως, λαμβάνονται υπόψη τα πιο πρόσφατα δεδομένα, τόσο από την χρήση αλλά και κάποιες διευκρινίσεις από τις κλινικές μελέτες όπως αλλεργίες. Δίνονται οι απαραίτητες συμβουλές στις οδηγίες χρήσης για ανεπιθύμητες παρενέργειες».

Πρόσθεσε παράλληλα όσον αφορά το εμβόλιο και τις μεταλλάξεις του ιού πως «οι μεταλλάξεις δεν είναι κάτι καινούργιο. Έχουμε δει μεταλλάξεις από τον Σεπτέμβριο. Το εμβόλιο που έχουμε στα χέρια μας εκφράζει ολόκληρη την πρωτεΐνη του ιού. Μια μετάλλαξη σε μια περιοχή δεν θα επηρεάσει και ούτε αλλάζει την αποτελεσματικότητα του. Δεν επηρεάζονται από τις μεταλλάξεις τα εμβόλια που θα διαθέτουμε».

Πηγή: Sigmalive