Δρ. Πέτρου για εμβόλια: «Τα δεδομένα δεν είναι κουβέντες του καφενέ» (ΒΙΝΤΕΟ)

ΒΙΝΤΕΟ: «Υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που δεν είναι κουβέντες του καφενέ»

Emvoliasmoi April cover1 1 Coronavirus, Εμβόλια
Εμβολιασμοί κατά του COVID-19 Κρατική Έκθεση, Λευκωσία, Κύπρος Εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού κατά της νόσου COVID-19. // Vaccinations against COVID-19 State Fair, Lefkosia, Cyprus Vaccination of the general population against COVID-19.

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Αναπληρωτής καθηγητής φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ. Χρίστος Πέτρου, ο οποίος μίλησε για τον μειωμένο αριθμό εμβολιασμών, αλλά και για την εμφάνιση άλλων ασθενειών.

Αρχικά ανέφερε ότι υπάρχουν εμβόλια και δεν υπάρχει ενδιαφέρον. «Υπάρχουν χώρες στην Κεντρική Αφρική και στην Ασία που χρειάζονται εμβόλια και τα ζητούν. Η Αίγυπτος έχει ποσοστό εμβολιασμού κάτω από το 4%». Συμπλήρωσε ότι σε κάποια στιγμή πρέπει να σκεφτούμε οικουμενικά γιατί το πρόβλημα πρέπει να λυθεί παγκόσμια.

«Υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που δεν είναι κουβέντες του καφενέ». Πρόσθεσε ότι αυτά τα δεδομένα από εργαστηριακές μελέτες και έρευνες παρατήρησης πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί, δείχνουν ότι το εμβόλιο της Pfizer παρέχει προστασία από 79% μέχρι 88%, το εμβόλιο της Moderna σε ποσοστό 75% και το εμβόλιο της AstraZeneca σε ποσοστό 67%.

Επεσήμανε ότι τα τρία εμβόλια αντιμετωπίζουν τη νοσηλεία και το θάνατο με ποσοστό 92%-96%.

Εξήγησε ότι από την στιγμή που υπάρχουν αρκετά εμβόλια mRNA προτιμώνται από τα εμβόλια της Johnson & Johnson και AstraZeneca λόγω των περιστατικών με τις θρομβώσεις.

Στη συνέχεια μίλησε και για την εμφάνιση άλλων ασθενειών. «Η απειλή στη δημόσια υγεία από τον κορωνοϊό επηρεάζει και άλλους παραμέτρους της υγείας». Συμπλήρωσε ότι στην ιλαρά υπάρχουν εξάρσεις που συνδέονται με την επίδραση του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Τέλος ανέφερε ότι υπάρχει ενδεχόμενο εμφάνισης ασθενειών, καθώς τους τελευταίους μήνες εμφανίστηκαν παιδικές ιώσεις του χειμώνα. «Αλίμονο να μπούμε σε άλλη μια χρονιά που τα παιδιά δεν θα μπορούν να πάνε σχολείο».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: Sigmalive