Δρ.Σοφοκλής Σοφοκλέους: «Light lockdown» με εξαίρεση εμβολιασμένους με 3η δόση

Το σενάριο σύμφωνα με τον Δρ.Σοφοκλέους είναι δοκιμασμένο και έχει πετύχει

Αντίγραφο του Main Image x2 43 lockdown, omicron, Αυστρία, Κύπρος

Η αυστηροποίηση των μέτρων είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων του Υπουργού Υγείας και των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής. Στις συζητήσεις θα τεθεί και το άνοιγμα των σχολείων, οι εκκλησιασμοί για τα Θεοφάνεια όπως επίσης και οι συναθροίσεις σε οικίες.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο πυρηνικός ιατρός Δρ. Σοφοκλής Σοφοκλέους, είπε ότι το lockdown είναι μονόδρομος για την αναχαίτιση της έξαρσης της πανδημίας.

Είναι ο μόνος τρόπος, σύμφωνα με τον ίδιο, να περιοριστούν οι προσωπικές επαφές. Και συνέχισε λέγοντας ότι, είναι κάτι δοκιμασμένο και έδωσε το παράδειγμα του πρώτου lockdown τον Μάρτιο, όπου είχαν πέσει οι αριθμοί. Πάνω σε αυτό συμπλήρωσε ότι, άλλες χώρες της Ευρώπης το εφάρμοσαν στην περίπτωση της Δέλτα και της Όμικρον, όπως η Αυστρία που είχαν 1.000 περιστατικά.

Οι συνεχείς αλλαγές των μέτρων όπως ανέφερε, δημιούργησαν σύγχυση στους πολίτες και για να βελτιωθεί η εικόνα, η Κύπρος χρειάζεται ένα «Light Lockdown»

Στη συνέχεια εξήγησε ότι, με αυτό εννοεί ότι κάποιοι θα εξαιρούνται από το lockdown, μιλώντας για τους εμβολιασμένους με τρεις δόσεις, οι οποίοι θα  κάνουν το υποχρεωτικό τεστ. Το lockdown, σημείωσε ξανά, ότι μειώνει τις επαφές. Εφόσον γίνει αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, θα μειωθούν τα κρούσματα.

«Αν ο στόχος είναι από τις 5.000 να πέσουμε στα 1.000 τότε θα χρειαστώ τέσσερις βδομάδες, αν είναι να τα ρίξουμε στις 3.000 τότε θα χρειαστούν δυο βδομάδες».

FamagustaNews