Δρ. Σωτηρίου: Η κατάσταση της Υπουργού επιδεινώθηκε κατά τη μεταφορά της

«Ελπίζω ότι θα ανταπεξέλθει χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες»

176cd20f8d62d4d4a58600557d45bc25 1

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο συνιδρυτής της ιδιωτικής κλινικής American Medical Center Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου, ο οποίος μίλησε για την κατάσταση της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Στην εν λόγω ιδιωτική κλινική είχε μεταβεί αρχικά η κ.Αιμιλιανίδου.

Αρχικά ανέφερε ότι κατά την εισαγωγή της Υπουργού Εργασίας στο American Medical Center εντοπίστηκε μικρής έκτασης αιμορραγία και διαπιστώθηκε η παρουσία ανευρύσματος σε αρτηρία του εγκεφάλου.

Σημείωσε ότι μετά από παρέμβαση του υπουργού Υγείας και της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου, διακομίσθηκε σε Νοσοκομείο στην Αθήνα, όπου και υποβλήθηκε σε πολύωρη σε χειρουργική επέμβαση. «Έχω πληροφορηθεί ότι κατά τη μεταφορά της, υπήρξε επιδείνωση της κατάστασης και είχε χειρουργηθεί επείγοντος για να αφαιρεθεί το μεγάλο αιμάτωμα».

Ο Δρ. Σωτηρίου ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς για να εκφραστούν απόψεις για την κατάσταση της υγείας της Υπουργού. «Ελπίζω ότι θα ανταπεξέλθει χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες. Πρέπει να περιμένουμε το τέλος της επέμβασης».

Ο γιατρός εξήγησε ότι είναι πολύ ύπουλη πάθηση. «Το ένα τρίτο τον περιπτώσεων έχει ως σύμπτωμα τον αιφνίδιο θάνατο».

Τέλος, εξήγησε ότι οι ειδικοί για τέτοιες επεμβάσεις δεν ήταν διαθέσιμοι και έτσι κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της Υπουργού στο εξωτερικό.

Δείτε το βίντεο: