Δρουσιώτης: «Καταναλωτές αντιδράστε – Σας στερούν δικαιώματά σας»

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών προειδοποιεί για πωλητές που αρνούνται να παραλάβουν ελαττωματικά προϊόντα, ενώ καλύπτονται από εγγύηση

5f4743fc8fd339529fbb39e388630e17 8

Κόκκινο συναγερμό εκπέμπει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, αφού διαπιστώνεται πως σε κάποιες περιπτώσεις πωλητές αρνούνται να παραλάβουν ελαττωματικά προϊόντα, παραπέμποντας σε τρίτους τους καταναλωτές και παραβιάζοντας τη νομοθεσία.

Με ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Μάριος Δρουσιώτης, ενημερώνει το κοινό πως όλα τα καινούρια καταναλωτικά προϊόντα έχουν εγγύηση δυο χρόνων και καλεί τους πολίτες να διεκδικούν με αποφασιστικότητα τα δικαιώματά τους και να μην επιτρέπουν σ’ οποιονδήποτε να τους τα στερεί.

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Αγαπητοί καταναλωτές,

Όπως πρέπει να γνωρίζετε, όλα τα καινούργια καταναλωτικά προϊόντα έχουν εγγύηση δυο χρόνων. Όμως, αυτό το δικαίωμα σας, δυστυχώς παρεμποδίζεται, ευτυχώς από μικρό αριθμό πωλητών.

Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε ότι πωλητές παραπέμπουν τους καταναλωτές να αποταθούν οι ίδιοι σε συνεργάτες τους για αποκατάσταση του ελαττώματος του προϊόντος. Επιπλέον, που είναι ακόμα χειρότερο, τονίζουν ότι η συσκευασία και μεταφορά του ελαττωματικού προϊόντος στους συνεργάτες τους, είναι απόλυτη ευθύνη του καταναλωτή.

Η πιο πάνω πρακτική των πωλητών είναι παράνομη. Παραβιάζει τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας, Ν.154(Ι)/2021 και δημιουργεί σημαντική ενόχληση στους καταναλωτές.

Ο πωλητής είναι υποχρεωμένος να παραλαμβάνει το ελαττωματικό προϊόν και να εκδίδει και σχετική απόδειξη παραλαβής. Ο καταναλωτής δεν είναι υποχρεωμένος να παραδώσει το ελαττωματικό προϊόν σε άλλους, τεχνικούς ή συνεργάτες του πωλητή.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, καλεί όλους τους καταναλωτές να διεκδικούν με αποφασιστικότητα τα δικαιώματά τους και να μην επιτρέπουν σ’ οποιονδήποτε να τους στερεί αυτά τα δικαιώματα. Είναι καιρός πλέον οι καταναλωτές να αρχίσουν να αντιδρούν.

Στις περιπτώσεις όπου ο πωλητής αρνείται να παραλάβει το ελαττωματικό προϊόν και σας παραπέμπει σ’ οποιονδήποτε άλλο πρόσωπο, τεχνικό, εισαγωγέα ή κατασκευαστή, να επικοινωνείτε με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών στο τηλέφωνο 22516112 ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο info@katanalotis.org.cy.