Δυνατότητα επέκτασης εξαργύρωσης των ταξιδιωτικών κουπονιών

Τί θα γίνει με την επιστροφή χρημάτων

artur tumasjan kzsnmn4vxr8 unsplash κουπόνια, ταξίδια

Με τροπολογία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ψηφίστηκε σε νόμο η πρόταση για παράταση του περί της λήψης εκτάκτων μέτρων στον τομέα του τουρισμού νόμο, δηλαδή της ισχύος των vouchers που παραχωρήθηκαν σε ταξιδιώτες έναντι κρατήσεων για διαμονές αλλά και ταξίδια που αναβάλλονται λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊου.

Ο βουλευτής του Κινήματος Σταύρος Παπαδούρης κατά τη διάρκεια της ολομέλειας προέβη σε προφορική τροπολογία που στη συνέχεια ενέκρινε η ολομέλεια, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα εξαργύρωσης των σχετικών κουπονιών από τους κατόχους τους μέχρι τέλος Ιανουαρίου, εάν όμως δεν επιθυμούν επεκτείνεται το δικαίωμα μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής αναφέρει πως «μετά από συζήτηση που είχαμε με καταναλωτές και ακούσαμε τις ανησυχίες τους αποφασίσαμε να καταθέσουμε την εν λόγω προφορική τροπολογία, λόγω και του περιορισμένου χρόνου που είχαμε. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι κάποιος που θέλει να εξαργυρώσει το κουπόνι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει τη δυνατότητα να το κάνει και προεκτείνουμε αυτό το δικαίωμα μέχρι το τέλος Ιουνίου βασιζόμενο στην παράταση που δίνεται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής».

Βάσει του νόμου που ψηφίστηκε προβλέπεται η επέκταση της ρύθμισης καταβολής κουπονιών (voucher) στους πελάτες, αντί επιστροφή χρημάτων για άλλους έξι μήνες.