Ε.ΛΑ.Μ/Χρίστου: Γιατί στήριξαν Αννίτα Δημητρίου – Η απάντηση για δεκανίκι ΔΗΣΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη διαδικασία εκλογής της νέας Προέδρου της Βουλής και την στήριξη του κόμματός του σχολίασε στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου.

G2 Ε.ΛΑ.Μ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ

Τη διαδικασία εκλογής της νέας Προέδρου της Βουλής και την στήριξη του κόμματός του σχολίασε στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου.

Ερωτηθείς γιατί απέσυρε την υποψηφιότητά του στη δεύτερη φάση ψηφοφορίας ο κος Χρίστου απάντησε πως οι βουλευτές «είχαν την εξουσιοδότηση να χειριστούμε την κατάσταση όπως ακριβώς θα εξελισσόταν η ψηφοφορία. Στη δεύτερη φάση διαφάνηκε πως η δική μας υποψηφιότητα δεν θα λάμβανε επιπλέον ψήφους και να έχει δυναμική. Ταυτόχρονα παρακολουθήσαμε πως ΓΓ ΑΚΕΛ, κατάφερε να εξασφαλίσει 18 ψήφους με αποτέλεσμα να ερμηνεύτηκε από εμάς ότι  υπήρχε μεγάλη πιθανότητα τα κόμματα του κέντρου να στηρίζουν το ΑΚΕΛ».

Πρόσθεσε πως, κατά τη δική μας κρίση έπρεπε να φράξουμε το δρόμο προς τον ΓΓ ΑΚΕΛ πράγμα που πετύχαμε με την ψήφιση υπέρ της κα Δημητρίου και αυτός ήταν ο πρώτος λόγος και ο δεύτερος είναι πως στο πρόσωπο της κα. Δημητρίου θεωρώ πως η ίδια προσωπικά δεν εμπλέκεται σε κανένα σκάνδαλο από όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Σε ερώτηση εάν η ΔΗΠΑ μετέφερε την πρότασή της προς το ΕΛΑΜ ο κος Χρίστου είπε πως τις προηγούμενες ημέρες δεν είχαν διαβουλεύσεiς με κανένα κόμμα.

Όσον αφορά τις αναφορές ότι το ΕΛΑΜ είναι το δεκανίκι του ΔΗΣΥ ο κος Χρίστου απάντησε πως «σε κάθε περίπτωση το κόμμα μας λαμβάνει αποφάσεις.Σύμφωνα με τα δεδομένα όσοι το κατηγορούν έχουν δώσει στήριξη σε πολλά άλλα ζητήματα προς τη σημερινή Κυβέρνηση. Όπως το Εθνικό ζήτημα και η μετανάστευση. Στα προηγούμενα χρόνια στηρίξαμε προτάσεις κομμάτων από όλους τους χώρους».

Πηγή: Sigmalive