Έδειξε πλαστή ταυτότητα και έσπρωξε αστυνομικό – Χειροπέδες σε 39χρονο

Έσπρωξε μέλος της Αστυνομίας και προσπάθησε να διαφύγει

b police1 Αστυνομία, πλαστή ταυτότητα

Η Αστυνομία προχώρησε χθες στη σύλληψη ενός προσώπου στο πλαίσιο διερεύνησης των αδικημάτων της πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, πλαστοπροσωπίας, επίθεσης εναντίον αστυνομικού, αντίσταση σε νόμιμη σύλληψη, μαχαιροφορία κ.ά.

Πρόκειται για άντρα ηλικίας 39 ετών, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Η σύλληψη του 39χρονου προέκυψε μετά από έλεγχο μελών της Αστυνομίας (ΟΠΕ Λεμεσού), σε ύποπτα πρόσωπα, τα οποία βρίσκονταν χθες το απόγευμα σε ανοικτό χώρο σε περιοχή της Λεμεσού.

Ο 39χρονος αρχικά παρουσίασε στα μέλη της Αστυνομίας, δελτίο ταυτότητας με άλλο όνομα από το πραγματικό του, ενώ κατά τη διάρκεια του ελέγχου των στοιχείων του, έσπρωξε μέλος της Αστυνομίας και προσπάθησε να διαφύγει, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για αυτόφωρα αδικήματα.

Σε σωματική έρευνα που έγινε στον 39χρονο, στην κατοχή του εντοπίστηκε ένα μαχαίρι, καθώς επίσης και δύο πιστωτικές κάρτες, με τα πραγματικά του στοιχεία.

Ακολούθως, επανασυνελήφθη για τα αυτόφωρα αδικήματα της πλαστοπροσωπίας, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και μαχαιροφορίας.

Στη συνέχεια από περαιτέρω εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία του 39χρονου εντοπίζονται από το 2016 στον κατάλογο απαγορευμένων μεταναστών, ενώ εναντίον διαπιστώθηκε επίσης, ότι εκκρεμούσαν τρία δικαστικά εντάλματα σύλληψης για υποθέσεις διάρρηξης κατοικίας κ.ά, (2017), συνομωσίας προς διάπραξης κακουργήματος, ληστείας κ.ά, (2017) και επίθεσης εναντίον αστυνομικού κ.ά, (2017).

Επίσης σε έλεγχο που έγινε σε δεύτερο πρόσωπο που βρισκόταν στην ίδια περιοχή, διαπιστώθηκε, ότι εναντίον του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα προστίμου, με αποτέλεσμα να συλληφθεί. Στη συνέχεια, αφού διευθέτησε την πληρωμή τους, αφέθηκε ελεύθερο.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.