Έφτασε νέα παρτιδα 30 χιλιάδων εμβολίων της Pfizer

Σήμερα και αύριο ο εμβολιασμός των φοιτητών στα Walk In με Moderna

Ένα διήμερο αφιερωμένο αποκλειστικά στην θωράκιση των φοιτητών αρχίζει από σήμερα μέχρι και την Τρίτη. Όλα τα εμβολιαστικά κέντρα ελεύθερης προσέλευσης, τα γνωστά walk-in, σε όλες τις πόλεις, θα εξυπηρετούν μόνο φοιτητές, οι οποίοι επιθυμούν να εμβολιαστούν με τρίτη, ενισχυτική δόση με το εμβόλιο της Moderna. Αρκετοί είναι οι πολίτες που επισκέφθηκαν εμβολιαστικό κέντρο τις τελευταίες ημέρες, για να λάβουν την πρώτη ή δεύτερη δόση είτε να θωρακιστούν με την ενισχυτική δόση κατά του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα τις τελευταίες δέκα ημέρες θωρακίστηκαν 89 χιλιάδες 905 πολίτες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας, μέχρι της 23 Δεκεμβρίου είχε εμβολιαστεί το 82,5% του ενήλικου πληθυσμού. Στο σύνολο των πολιτών ενήλικων και ανήλικων έχει θωρακιστεί το 69%.

Σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα συγκεκριμένων εμβολίων, ο κ. Χατζηπαντέλα δήλωσε χθες ότι από σήμερα  θα υπάρχουν περισσότερες από 30 χιλιάδες δόσεις Pfizer και θα μπορεί ο κόσμος να κλείσει το ραντεβού του μέσω της Πύλης Εμβολιασμού.

Όλα εξαρτόνται από εμάς

«Από εμάς εξαρτάται σχετικά με τον κορωνοϊό αν θα είναι καλύτερη χρονιά και αυτό οφείλεται ανέφερε, στο γεγονός αν αποφασίσουμε να εμβολιαστούμε, αν αποφασίσουμε να τηρούμε τα μέτρα», δήλωσε ο αρμόδιος υπ. Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα χθες κατά την διάρκεια επίσκεψης του στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Ο υπουργός σχετικά με τη παραλλαγή Όμικρον, ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν έχει ενημέρωση για ύπαρξη ασθενούς με την παραλλαγή Όμικρον αλλά είπε πως «θέλω να αναφέρω πως από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν δοθεί οδηγίες στους λειτουργούς του υπουργείου υγείας όπως γίνονται έλεγχοι όσοι νοσηλεύονται στα κρατικά νοσηλευτήρια με κορωνοιό να γίνεται έλεγχος για να διαφανεί εάν υπάρχουν ασθενείς με την παραλλαγή Όμικρον».

politis.com.cy