Εκδόθηκε αρχικά προειδοποίηση για τσουνάμι – «Δεν αποκλείεται σεισμός 5 Ρίχτερ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Συμπλήρωσε ότι η σεισμική δραστηριότητα θα διαρκέσει για μερικούς μήνες, ενώ ήδη υπάρχουν μετασεισμοί με δόνηση 3.1 Ρίχτερ

a15e59224b8773f36702fccecd78c6bb 5 ρίχτερ, Μετασεισμοί, ΣΕΙΣΜΟΣ, ΤΣΟΥΝΑΜΙ

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο πρώτος λειτουργός του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης Χριστόδουλος Χατζηγεωργίου, ο οποίος μίλησε για τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Κύπρο.

Αρχικά ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν 6.1 Ρίχτερ με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή της Πόλυς Χρυσοχούς με εστιακό βάθος 25 χιλιόμετρα.Ο κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε ότι εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο έγκαιρης ενημέρωση, ενώ στη συνέχεια ακυρώθηκε. «Αυτό δεν σημαίνει ότι η Κύπρος δεν κινδυνεύει από τσουνάμι».

Συμπλήρωσε ότι η σεισμική δραστηριότητα θα διαρκέσει για μερικούς μήνες, ενώ ήδη υπάρχουν μετασεισμοί με δόνηση 3.1 Ρίχτερ. «Δεν αποκλείεται μετασεισμός 5 Ρίχτερ», είπε.

Διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν μηχανήματα που να προβλέπουν ένα σεισμό. «Υπάρχουν στο εξωτερικό μικρό-σεισμογράφοι που ενημερώνουν έγκαιρα για να προστατεύει το κοινό».

Δείτε το βίντεο: