Εκπαιδευτικά σεμινάρια ΟΕΒ σε επαγγελματίες-στελέχη επιχειρήσεων

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων «ΟΕΒ», διοργάνωσε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε επαγγελματίες και στελέχη επιχειρήσεων του τομέα Φιλοξενίας, Εστίασης και Τροφοδοσίας Τροφίμων (HoReCa).

02655a4be5246b3bf13e440c6c591fa9

Με στόχο την βελτίωση του τρόπου διαχείρισης των τροφίμων με την υιοθέτηση καλών πρακτικών, φιλικών προς το περιβάλλον που οδηγούν και στην μείωση της σπατάλης τροφίμων και αποβλήτων αλλά και του επιχειρηματικού κόστους.

 

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων «ΟΕΒ», διοργάνωσε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε επαγγελματίες και στελέχη επιχειρήσεων του τομέα Φιλοξενίας, Εστίασης και Τροφοδοσίας Τροφίμων (HoReCa).

Τα σεμινάρια έγιναν στη διάρκεια του καλοκαιριού και είναι μέρος των δραστηριοτήτων της εκστρατείας «Life FoodPrint» για μείωση της σπατάλης τροφίμων που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος «LIFE».

 

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια διοργανώθηκαν από την ΟΕΒ σε συνεργασία με το Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου. Στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση, την παροχή της απαραίτητης γνώσης και στην ανάπτυξη των απαιτούμενων δεξιοτήτων και ικανοτήτων του προσωπικού των επιχειρήσεων για μείωση και ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων τροφίμων.

 

Απώτερος στόχος είναι η βελτίωση του τρόπου διαχείρισης των τροφίμων με την υιοθέτηση καλών πρακτικών, φιλικών προς το περιβάλλον που οδηγούν και στην μείωση του επιχειρηματικού κόστους.

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε για να παρέχει τις θεωρητικές γνώσεις σχετικά με την σπατάλη τροφίμων και να προάγει την καλλιέργεια μιας νοοτροπίας αειφορίας μέσω της περιβαλλοντικά υπεύθυνης στάσης των επαγγελματιών του τομέα. Οι συμμετέχοντες στα εκπαιδευτικά σεμινάρια αποκτούν τα κατάλληλα εφόδια για να γίνουν φορείς αλλαγής για τη μετάβαση σε μια πιο βιώσιμη αλυσίδα αξίας των τροφίμων.

 

Το πρόγραμμα διάρκειας 4 ωρών απευθύνεται σε στελέχη και επαγγελματίες των επιχειρήσεων του τομέα της Φιλοξενίας, Εστίασης και Τροφοδοσίας Τροφίμων. Δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση στο αντικείμενο του προγράμματος από τους συμμετέχοντες.

 

Το εκπαιδευτικό υλικό βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα FOODprint εδώ.

Sigmalive.com