Έκτακτο Υπουργικό – Θα αποφασιστούν οι τιμές της Πολιτείας για Αρχιεπίσκοπο

«Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση για το πώς θα τιμήσει η Πολιτεία τον Αρχιεπίσκοπο»

DECBC906 251F 480F A749 B13FEB2500A8

Τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου μετέφερε στην Ιερά Σύνοδο και τους οικείους του, η Πρόεδρος της Βουλής και προέδρευσα της Δημοκρατίας Αννίτα Δημητρίου.

Η κ. Δημητρίου επισκέφθηκε το πρωί την Αρχιεπισκοπή, ανακοινώνοντας παράλληλα την πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου για τον πώς θα τιμήσει η Πολιτεία σε συνεννόηση με την Εκκλησία, τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο.

Σε δηλώσεις της στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, η Πρόεδρος της Βουλής είπε πως η Εκκλησία της Κύπρου πενθεί, η Κύπρος πενθεί, το ποίμνιο πενθεί. «Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κκ Χρυσόστομος ήταν μια πολύ σημαντική εκκλησιαστική φυσιογνωμία και όχι μόνο και η θλίψη μας είναι μεγάλη. Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε επισήμως τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας προς την οικογένεια, τους οικείους του και βεβαίως προς την Ιερά Σύνοδο», είπε.

Η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως θα ανακοινώσει η Ιερά Σύνοδος και στη συνέχεια θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση για το πώς θα τιμήσει η Πολιτεία τον Αρχιεπίσκοπο.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε πως θα υπάρξει και έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία θα ανακοινωθεί όταν είναι όλα έτοιμα.