Έκτη στη λίστα των βρετανικών αναζητήσεων για ταξίδια το 2023 η Κύπρος

Tο 2023 οι αναζητήσεις για ταξίδια από Βρετανούς ήταν η μεγαλύτερη από το 2019

Screenshot 9 6 Κύπρος, ταξίδια

Στην έκτη θέση των χωρών τις οποίες αναζήτησαν περισσότερο στο διαδίκτυο ως προορισμό ταξιδιού για το 2023 οι Βρετανοί, αναδείχθηκε η Κύπρος, σύμφωνα με συγκεντρωτικά στοιχεία που κοινοποίησε η Google.

Στην κορυφή της λίστα αυτής βρέθηκε η Ελλάδα. Ακολούθησαν κατά σειρά στην πρώτη πεντάδα οι Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Κροατία.

Πίσω από την Κύπρο την πρώτη δεκάδα κλείνουν οι Ταϊλάνδη, Αίγυπτος, Μάλτα και Μαρόκο.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των νησιών, δημοφιλέστερη στη γνωστή μηχανή αναζήτησης του κολοσσού του διαδικτύου αναδείχθηκε η Ρόδος. Πίσω της ακολούθησε η Σικελία.

Ως προς τις δημοφιλέστερες πόλεις, την αντίστοιχη πρώτη θέση κατέλαβε το Ορλάντο των ΗΠΑ, μπροστά από το Τελ Αβίβ, τη Σεβίλλη, το Μαρακές, τη Λα Ροσελ της Γαλλίας, το Δελχί, το Κορκ στην Ιρλανδία και το Άμστερνταμ.

Σύμφωνα με την Google, το 2023 οι αναζητήσεις για ταξίδια από Βρετανούς ήταν η μεγαλύτερη από το 2019, τελευταία πλήρη χρόνια πριν από την πανδημία.

Ήταν επίσης η τρίτη χρονιά με αύξηση αναζητήσεων σε σύγκριση με την προηγούμενη χρόνια στις σχετικές κατηγορίες πτήσεων, ξενοδοχείων και σιδηροδρομικών εισιτηρίων.

Πηγή: ΚΥΠΕ