«Έκτισαν τις θαλασσινές σπηλιές για να μπορεί η Σακίρα να αγοράσει έπαυλη»

Τί δηλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

b70f15bbed62664487f684b93f8f7c8b

Στις διεργασίες για το πρόσωπο που θα στηρίξουν για τις προεδρικές εκλογές του 2023 μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «έχουμε πολύπλοκες διαδικασίες, την ερχόμενη Κυριακή έχουμε κεντρική επιτροπή, θα συζητηθούν μια σειρά από θέματα αλλά ελπίζω ότι θα έχουμε σύντομα ένα χρονοδιάγραμμα για την κατάληξη».

Ερωτηθείς εάν έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένο πρόσωπο, απάντησε αρνητικά.

Αναφέρθηκε επίσης στο παράδειγμα της επιτροπής Ενέργειας της Βουλής, όπου η Κυβέρνηση έστειλε νομοσχέδιο, χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση. «Όσο κρατάς στα σκοτεινά μπορείς να προωθείς εύκολα ορισμένα πράγματα, αντιδρούν μερικοί, συμβαίνουν πράγματα και δεν το παίρνει είδηση ο κόσμος. Εάν έχει τα κότσια καλείς τον κόσμο σε δημόσιες διαβουλεύσεις, κάνεις ενημερώσεις και εκστρατείες για διάφορα θέματα. Δεν νομίζω να υπάρχει άλλη χώρα που να μην κάνει ενημέρωση, όπως εμείς. Το κράτος δεν κάνει εκστρατείες ενημέρωσης».

Για τα «χρυσά διαβατήρια» είπε ότι «η βουλή ήξερα και συνέβαιναν περίεργα πράγματα.  Πολύς κόσμος είχε αντιληφθεί ότι το πρόγραμμα πήγαινε λάθος. Είχαμε και τις απάτες στη Λεμεσό με τους πύργους, παραβίαζαν τις νομοθεσίες συνέχεια για να δίνουν άδειες, έκτισαν τις θαλασσινές σπηλιές για να μπορεί η Σακίρα να αγοράσει έπαυλη, εμφανίζονταν παραβιάσεις πολεοδομικών κανονισμών και κανένας δεν συγκινήθηκε. Όποιος μιλούσε δεχόταν συντονισμένες επιθέσεις».

sigmalive.com