El Diablo: Για σωρεία αδικημάτων κατηγορήθηκε ο άντρας που εισέβαλε στο ΡΙΚ – «Ήμουν εν βρασμώ ψυχής»

«Ακόμη και τώρα διαφωνώ με το τραγούδι και θεωρώ ότι λάθος τη συγκεκριμένη επιλογή και γενικά την αναφορά στον Σατανά σε τραγούδια που επηρεάζουν τους νέους»

152330109 183449453546862 7746379871298731443 n El Diablo, Eurovision

Στον χώρο  του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου εισέβαλε σήμερα πολίτης διαμαρτυρόμενος με φωνασκίες κατά του τραγουδιού που επιλέγηκε να εκπροσωπήσει την Κύπρο στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision με τίτλο `El diablo`  (Ο διάβολος).

Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κλήθηκε αστυνομία και ο πολίτης κλήθηκε σε αστυνομικό σταθμό για κατάθεση. Καταθέσεις λήφθηκαν και από υπάλληλους του ΡΙΚ.

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση δημόσιας εξύβρισης, απειλής, πρόκλησης ανησυχίας σε δημόσιο μέρος και παράνομης εισόδου σε περιουσία.

Ο πολίτης κατηγορήθηκε γραπτώς για τα πιο πάνω αδικήματα.

Μιλώντας στον «Πολίτη» λίγες ώρες μετά το περιστατικό, δήλωσε τα εξής:

«Ήμουν εν βρασμώ ψυχής όταν τηλεφώνησα σήμερα στο ΡΙΚ» δήλωσε στον «Πολίτη» το άτομο που απείλησε να κάψει το κτήριο με τις εγκαταστάσεις του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου και είναι διαχειριστής της σελίδας «Ανώνυμοι» στο facebook.

«Τελούσα υπό κατάσταση σοκ», ανέφερε στον «Πολίτη» «και θυμωμένος με τους στίχους του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision». «Η αναφορά στον Σατανά», είπε, «μου προκάλεσε αισθήματα οργής και έτσι αντέδρασα εν βρασμώ ψυχής και είπα κάτι για το οποίο απολογούμαι».

«Δεν πρόκειται και δεν επρόκειτο», όπως είπε, «να κάψω το ΡΙΚ και δεν θεωρώ σωστό τον τρόπο που αντέδρασα και απολογούμαι αν έχω προκαλέσει αναστάτωση στους υπαλλήλους του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου και άλλους συμπολίτες μου».

«Ακόμη και τώρα», υποστήριξε, «διαφωνώ με το τραγούδι και θεωρώ ότι λάθος τη συγκεκριμένη επιλογή και γενικά την αναφορά στον Σατανά σε τραγούδια που επηρεάζουν τους νέους».

«Παρόλα αυτά», κατέληξε, «δεν πιστεύω σε βίαιους τρόπους αντίδρασης και θέλω να απολογηθώ για τον ακραίο τρόπο που αντέδρασα σήμερα και να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου ότι δεν πρόκειται να κάνω πράξη τις απειλές μου. Υπάρχουν άλλοι δημοκρατικοί και ειρηνικοί τρόποι αντίδρασης και έκφρασης μιας διαφωνίας».