Ελεύθεροι υπό όρους οι γονείς, περιοριστικά μέτρα για παιδί – Σε «στοπ λιστ» ο πατέρας

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού παρουσιάστηκαν εκ νέου σήμερα οι γονείς του 19μηνου αγοριού που νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο με εμφανή σημάδια παραμέλησης και κακοποίησης.

Η 24χρονη Λετονή και ο 26χρονος Ελληνοκύπριος αφέθηκαν ελεύθεροι υπό αυστηρούς όρους εγγύησης μέχρι τις 22 Ιουλίου όπου θα απαντήσουν στις κατηγορίες που αφορούν έκθεση παιδιού σε κίνδυνο και βία στην οικογένεια.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, η μητέρα του παιδιού θα εμφανίζεται κάθε μέρα στον αστυνομικό σταθμό Γερμασόγειας, ενώ εισήλθε σε «στοπ λιστ» και κατασχέθηκαν τα ταξιδιωτικά της έγγραφα.

Ο πατέρας θα εμφανίζεται κάθε δύο μέρες στον αστυνομικό σταθμό και επίσης μπήκε σε «στοπ λιστ», με κατασχεθέντα τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Εκδόθηκε, παράλληλα, προσωρινό διάταγμα απομάκρυνσης των γονέων από το παιδί, 500 περιοριστικών μέτρων, καθώς και διάταγμα απομάκρυνσης της 24χρονης από τη γιαγιά του παιδιού, η οποία είχε καταγγείλει την πρώτη υπόθεση βίας στην οικογένεια.

Εξάλλου, ετοιμάζονται εκθέσεις από το Γραφείο Ευημερίας, ενώ στις 15 Ιουλίου ορίστηκε η διαδικασία για αίτηση, ώστε η μητέρα να βλέπει το 19μηνο αγοράκι στην παρουσία λειτουργού των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Πηγή: Philenews