Ένα ταξίδι προς τον θάνατο: Ο μικρός Mohammed δεν έφτασε ποτέ στην Κύπρο

Το τραγικό ταξίδι της προς την Κύπρο, στο οποίο έχασε τον γιο της, περιέγραψε η Zeinab Mohammed

0e17bb878ff6dcb2f65fadce992cd548 Zeinab Mohammed

Το τραγικό ταξίδι της προς την Κύπρο, στο οποίο έχασε τον γιο της, περιέγραψε η Zeinab Mohammed στο ABC.

 

Σε αυτό το ταξίδι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο μικρός Mohammed δεν τα κατάφερε. Η Zeinab Mohammed ήξερε ότι η οικογένειά της θα αντιμετώπιζε πρόβλημα όταν το πλοίο που θα τους μετέφερε στην Κύπρο άρχισε να παρασύρεται στη μέση της θάλασσας.

A little boy with brown hair and eyes being lifted by in the air.

«Ήξερα τότε ότι η ζωή εμένα και των παιδιών μου ήταν σε κίνδυνο, αλλά δεν περίμενα το παιδί μου να πεθάνει», ανέφερε η Zeinab.

Η Zeinab, ο σύζυγός της Nazir, και τα τέσσερα παιδιά τους βρέθηκαν σε ένα μικρό πλοίο με προορισμό την Κύπρο μαζί με 43 άλλα άτομα, κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς φαγητό και νερό.

Είχαν πάρει προμήθειες για το ταξίδι, αλλά οι διακινητές άρπαξαν τις αποσκευές τους και τους υποσχέθηκαν ότι θα τις έβαζαν σε άλλη βάρκα, κάτι που δεν έγινε τελικά.

Τελικά χάθηκαν, τέλειωσαν τα καύσιμα τους και δεν είχαν κανένα τρόπο να ζητήσουν βοήθεια.

Τη δεύτερη ημέρα του ταξιδιού δύο παιδιά στο σκάφος άρχισαν να μην αισθάνονται καλά. «Ήταν βρέφη και ο ήλιος ήταν καυτός, δεν είχαμε κάτι να  μας προστατεύσει», είπε η μητέρα του στο ABC.

Η Zeinab κρατούσε στα γόνατά της το 18μηνο βρέφος και του έριχνε νερό στο κεφάλι.

A woman looking sad while standing in a hallway

«Τα παιδιά άρχισαν να διψούν. Ήταν πολύ διψασμένα, έτσι τους δώσαμε νερό της θάλασσας αλλά δεν το ήπιαν», είπε ο Nazir Mohammed.

Συνέχισε αναφέροντας ότι «ο ανιψιός μου πέθανε εκείνη την ημέρα και ο γιος μου την επομένη».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, χωρίς να έχουν άλλη επιλογή, έριξαν το άψυχο σώμα του γιου τους στο νερό και το έβλεπαν να βυθίζεται.

Όταν πέθανε ένα άτομο ακόμα, δέκα άντρες αποφάσισαν κολυμπήσαν και να βρουν βοήθεια.

Τελικά, ένα τουρκικό πλοίο, το οποίο μετέφερε ειρηνευτές των Ηνωμένων Εθνών, βρήκε έναν από τους άντρες και στη συνέχεια μετέφερε το πλοίο με τους μετανάστες πίσω στον Λίβανο.

Two people dressed in white jumpsuits help carry a little boy as people site behind them drinking water or talking.

Το ABC αναφέρει ότι κανονικά τα 172 χιλιόμετρα μέχρι την Κύπρο θα έπρεπε να τα διασχίσουν σε μισή ημέρα. Εντούτοις, το ταξίδι προς τον θάνατο κράτησε οκτώ ημέρες. Άλλοι έξι από το ταξίδι αυτό δεν έχουν εντοπιστεί.

Η οικογένεια του Mohammed ήλπιζε να αρχίσει μια νέα ζωή στην ΕΕ. Πούλησαν όλα τα έπιπλα και υπάρχοντά τους για να πληρώσουν το ταξίδι από την Τρίπολη.

Στη συνέχεια δανείστηκαν χρήματα για να πληρώσουν τα $7,000 που τους ζήτησαν για το ταξίδι.

Ημέρες μετά το ταξίδι ο Nazir ανακάλυψε μέσω των social media ότι η σορός του παιδιού του είχε εντοπιστεί.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αντί για μια νέα ζωή, επέστρεψαν σπίτι χωρίς το μικρότερο παιδί τους, διαλυμένοι οικονομικά και ψυχολογικά, παγιδευμένοι να παραμείνουν στη φτώχεια που τους επιφυλάσσει ο Λίβανος, μια χώρα που βρίσκεται υπό κατάρρευση.

Πηγή: Sigmalive