Ενώ φέρονταν εμβολιασμένοι, τελικά κατέληξαν – Εισήγηση για δίωξη γιατρού για πλαστά εμβόλια

Ποιες οι δυσκολίες στην υπόθεση

ελλ2 1 γιατρός, εμβόλιο, πλαστό εμβόλιο

Με την εισήγηση όπως η υπόθεση με τον γιατρό στη Λάρνακα που φέρεται να εξέδιδε πλαστά SafePass οδηγηθεί στο Δικαστήριο, διαβιβάστηκε την περασμένη Παρασκευή στη Νομική Υπηρεσία ο αστυνομικός φάκελος.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας ολοκλήρωσαν τις έρευνες τους και έστειλαν τον φάκελο με το ανακριτικό έργο στο ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας και από εκεί στη Γενική Εισαγγελία για μελέτη και οδηγίες. Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι οι ανακριτές εισηγούνται όπως ο συγκεκριμένος γιατρός διωχθεί για τις δύο περιπτώσεις προσώπων που ενώ φέρονταν εμβολιασμένοι, νόσησαν και τελικά κατέληξαν. Η υπόθεση νομικά θεωρείται δύσκολη, αφού βασίζεται σε εξ ακοής μαρτυρία, ωστόσο αυτή μπορεί να γίνει αποδεκτή σε δικαστική διαδικασία, εξού και η εισήγηση όπως ασκηθεί ποινική δίωξη.

Όπως εγνώσθη, τα δύο αυτά πρόσωπα πριν διασωληνωθούν και τελικά καταλήξουν, είχαν αναφέρει είτε σε συγγενικά τους πρόσωπα είτε σε προσωπικό του νοσοκομείου, ότι τελικά δεν είχαν εμβολιαστεί. Αυτό παρόλο που θεωρείται εξ ακοής μαρτυρία εντούτοις κρίνεται ως ένα στοιχείο που θα προσμετρηθεί στη Νομική Υπηρεσία για τη λήψη της τελικής απόφασης.

Όσον αφορά στις περιπτώσεις των ατόμων που δηλώθηκαν από τον γιατρό ως εμβολιασμένοι αλλά μερικοί από αυτούς που υποβλήθηκαν σε εξειδικευμένες αναλύσεις αίματος, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν καθόλου αντισώματα, δεν φαίνεται να στοιχειοθετείται υπόθεση, αφού είναι δύσκολο ν’ αποδείξεις επιστημονικά ότι αυτό οφείλεται από τον μη εμβολιασμό.

Για το θέμα αυτό αλλά και για τους δύο που νόσησαν με κορωνοϊό και μετά από μάχη κατέληξαν στο νοσοκομείο, ανακρίθηκε ο 53χρονος γιατρός ο οποίος δεν παραδέχθηκε οτιδήποτε.

Οι ανακριτές διερεύνησαν εναντίον του, όπως είχε λεχθεί στο Δικαστήριο όταν αυτός είχε παρουσιαστεί για την έκδοση εντάλματος κράτησης, τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας επίσημου εγγράφου, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, αμελείς πράξεις, που προκαλούν σωματική βλάβη και για παραβάσεις του περί του Γενικού Συστήματος Υγείας Νόμου και συναλλαγές με αντιπροσώπους που υποδηλώνουν διαφθορά. Ωστόσο, το κατά πόσον η υπόθεση θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου και με ποιες κατηγορίες, αυτό θ’ αποφασιστεί στη Νομική Υπηρεσία.

philenews.com