Επ. Αμμοχώστου: 22 ετών ο νεότερος ασθενής στο Αναφοράς (ΒΙΝΤΕΟ)

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Αναφοράς, μίλησε η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια του Νοσοκομείου. Όπως ανέφερε, είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τους ασθενείς να βρίσκονται στο νοσοκομείο αυτές τις γιορτινές μέρες και να θέλουν ένα σύνδεσμο επικοινωνίας με τους συγγενείς τους. Η νόσος αυτή, είπε, δεν επιτρέπει επισκέψεις. «Αντιλαμβάνεσαι πόσο δύσκολο είναι να πρέπει να μεταδίδουμε θετικές ή αρνητικές πληροφορίες στους συγγενείς, ενώ βρίσκονται μακριά από τον ασθενή. Το να διασωληνώνεται ένας ασθενής και να πρέπει εμείς να είμαστε στη δύσκολη θέση να ενημερώσουμε την οικογένεια ενόψει των ημερών των Χριστουγέννων, αντιλαμβάνεστε ότι είναι το πιο δύσκολο», πρόσθεσε.

16ec774dd3503afa8d526efdb49436b5 19 exclusive, Αμαλία Χατζηγιάννη, Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Νοσοκομείο Αναφοράς

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Αναφοράς, μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια του Νοσοκομείου. 

Όπως ανέφερε, είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τους ασθενείς να βρίσκονται στο νοσοκομείο αυτές τις γιορτινές μέρες και να θέλουν ένα σύνδεσμο επικοινωνίας με τους συγγενείς τους.  Η νόσος αυτή, είπε, δεν επιτρέπει επισκέψεις. «Αντιλαμβάνεσαι πόσο δύσκολο είναι να πρέπει να μεταδίδουμε θετικές ή αρνητικές πληροφορίες στους συγγενείς, ενώ βρίσκονται μακριά από τον ασθενή. Το να διασωληνώνεται ένας ασθενής και να πρέπει εμείς να είμαστε στη δύσκολη θέση να ενημερώσουμε την οικογένεια ενόψει των ημερών των Χριστουγέννων, αντιλαμβάνεστε ότι είναι το πιο δύσκολο», πρόσθεσε.

Όπως είπε, αυτή τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 33 ασθενείς, εκ των οποίων οι 8 βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, με το ποσοστό πληρότητας να κυμαίνεται στο 72%.  Ο νεότερος ασθενής είναι 22 ετών και η γηραιότερη 90 ετών, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 62 έτη.  «Ο ιός δεν χαρίζεται σε κανένα, δεν γνωρίζει ηλικία», πρόσθεσε.

Σημείωσε πως η μετάδοση της μετάλλαξης Όμικρον σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ιλιγγιώδης και κανένας δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο.  Πρόσθεσε πως έχουμε το προνόμιο και τη δυνατότητα να εμβολιαστούμε και μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να ζούμε με τον ιό χωρίς να μας σκοτώνει, πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτό το προνόμιο.  «Βλέπουμε ανθρώπους να βρίσκονται στο κρεβάτι του πόνου φοβισμένοι.

Με τον φόβο του επικείμενου θανάτου, άλλοι με δακρυσμένα μάτια να ζητούν μια πληροφορία για την υγεία των συγγενών τους, ενώ έχουμε στα χέρια μας τη δυνατότητα να αποφύγουμε το χειρότερο», ανέφερε χαρακτηριστικά.