Επαφές με τον πρόεδρο… για το χαλούμι

Τί ζητούν οι τυροκόμοι

cache 1500x3000 Analog medium 1158600 42026 2932021

Την χρυσή τομή επιχειρεί να βρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης γύρω από το σοβαρό θέμα που προέκυψε για την κατοχύρωση του χαλουμιού ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και τις αντιδράσεις που προέκυψαν από εμπλεκομένους και μη όσο αφορά τις προδιαγραφές που απαιτούνται.

 

Σύμφωνα με αποκαλυπτικές πληροφορίες του «Sigmalive» ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καταβάλλει προσπάθειες αυτή τη στιγμή, να μαζέψει όλους όσοι ασχολούνται με την εμπορία του χαλουμιού, δηλαδή: τους Παραγωγούς Γάλακτος, τους Αιγοπροβατοτρόφους, τους Αγελαδοτρόφους, τις Αγροτικές Οργανώσεις, τους Τυροκόμους και τις αρχές του κράτους για να ενημερωθεί κατάλληλα και να προχωρήσει σε αποφάσεις πως θα χειριστεί την υπόθεση.

Επί της ουσίας αναζητεί συναινετική λύση, που θα επιτρέψει την μελλοντική επιτυχία της εμπορίας του χαλουμιού από τις Κυπριακές εταιρείες. Ουσιαστικά προσπαθεί να ισορροπήσει τα συμφέροντα όλων των εμπλεκομένων, για να μεγιστοποιήσει την πιθανότητες επιτυχίας εμπορίας του χαλουμιού. Ωστόσο η όποια συμβιβαστική λύση είναι αδύνατον αφήσει όλους απόλυτα ικανοποιημένους.

Ποιους είδε μέχρι στιγμής

Ο Νίκος Αναστασιάδης πραγματοποίησε συναντήσεις με όλους τους άμεσα ενδιαφερομένους στην προσπάθεια του να ξεκαθαρίσει το πεδίο και να προχωρήσει σε ενέργειες.

Ο πρόεδρος είδε ήδη και άκουσε τις θέσεις των Αιγοπροβατοτρόφων, των Τυροκόμων, των Αγροτικών Οργανώσεων, των Αγελαδοτοτροφων.

Ουσιαστικά ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του προέδρου και τώρα καταγράφει και μέτρα τις απόψεις όλων για να επιστρέψει με συνάντηση με παρόντες όλους και να ανακοινώσει τις αποφάσεις του. Ενδεχομένως να προβεί και σε νέες συναντήσεις με κάποιους ή όλους.

Τι ζητούν οι Τυροκόμοι

Πάγια θέση των τυροκόμων είναι μια λύση που θα διασφαλίζει ότι δεν θα χυθεί ούτε ένα λίτρο γάλακτος από τις υφιστάμενες παραγωγές γάλακτος και δεν θα χαθεί ούτε ένα κιλό από τις εξαγωγές χαλουμιού.