Επεκτείνονται και στις Κεντρικές Φυλακές οι έρευνες για τη δολοφονία Καλιτσιώνη

ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ, ΤΑΕ Αμμοχώστου, φόνος Καλλιτσιώνη

Ανακρίσεις, συλλογή τεκμηρίων και έρευνες σε διάφορα σημεία συνθέτουν το σκηνικό των κινήσεων των ανακριτών του ΤΑΕ Αμμοχώστου αναφορικά με τη στυγερή δολοφονία του 29χρονου Παναγιώτη Καλλιτσιώνη το βράδυ της Πέμπτης έξω από το πατρικό του στην Ορμήδεια.

Στο μικροσκόπιο της υπηρεσίας εγκληματολογικών ερευνών βρίσκονται τα τρία φυσίγγια που εντοπίστηκαν στην σκηνή, τα ίχνη παπουτσιών και μοτοσυκλέτας που εικάζεται πως ανήκουν στους δράστες, καθώς επίσης και τα τηλέφωνα του 29χρονου.

Οι απειλές και το εξωτερικό

Από την ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του θύματος οι ανακριτές ψάχνουν απαντήσεις για το ποιοι μπορεί να τον απειλούσαν το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που έχουν ενώπιον τους οι ανακριτές, ο 29χρονος φαίνεται να έκανε σχέδια μαζί με την σύζυγο του και τα δυο τους παιδιά για να μεταβούν μόνιμα στο εξωτερικό. Σχέδια, που πήραν αναβολή λόγω της πανδημίας.

Χθες μάλιστα πραγματοποιήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του θύματος η οποία διενεργήθηκε από τους ιατροδικαστές Νικόλα Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα.

Διαπιστώθηκε ότι δέχθηκε 5 συνολικά σφαίρες, 4 από μπροστά και μια στο πλάι.

Τον παρακολουθούσαν

Εδώ και μέρες φαίνεται πως κάποιοι ήθελαν να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου . Μαρτυρίες κάνουν λόγο για ύποπτες κινήσεις έξω από την πατρική του οικία, κινήσεις τις οποίες φαίνεται να αντιλήφθηκε και ο ίδιος για αυτό και τα τελευταία 24ώρα, χρησιμοποιούσε το αυτοκίνητο της συζύγου του και όχι τη μοτοσικλέτα που συνήθως οδηγούσε.

Καλά διαβασμένοι για τις κινήσεις του 29χρονου αλλά και για την περιοχή αποδεικνύονται οι δράστες της δολοφονικής ενέδρας. Η περιοχή προσφέρει αρκετά σημεία διαφυγής, ενώ παράλληλα δεν υπάρχουν σε κοντινή απόσταση κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης . Αυτός είναι και ο λόγος που μέχρι στιγμής οι ανακριτές δεν εντόπισαν εικόνες που να βοηθούν στις έρευνες.

Οι έρευνες θα επεκταθούν και στις κεντρικές φυλακές, αφού το θύμα αποφυλακίστηκε πριν από δύο μήνες στο πλαίσιο του σχεδίου αποσυμφόρησης λόγω της πανδημίας του κορωνοΐου.

Πηγή: Ant1