Επιχορηγημένες διακοπές: Αριθμός ρεκόρ συμμετοχής ξενοδοχείων-«Υπάρχει ζήτηση» (ΒΙΝΤΕΟ)

"Έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες κρατήσεις"

ga 0 12

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης μιλώντας για τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Κύπρου.

Αρχικά ανέφερε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες κρατήσεις αλλά όχι σε σημαντικό βαθμό όπως τις προηγούμενες φορές, «θεωρώ ότι ο κόσμος είναι περισσότερο της τελευταίας στιγμής και δεν προγραμματίζει μήνες πριν τις διακοπές τους, όμως ξεκίνησαν να γίνονται για ολιγοήμερες αποδράσεις και για τριήμερα».

Μιλώντας για τα ξενοδοχεία που συμμετέχουν στις επιχορηγημένες καλοκαιρινές διακοπές είπε τα εξής, «Η ευελιξία που δόθηκε βοήθησε να έχουμε αριθμό ρεκόρ συμμετοχής από ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα. Άγγιξαν σχεδόν τα 200, που είναι πρωτοφανές νούμερο, είναι κοντά στο 25-30% των τουριστικών καταλυμάτων ανά το παγκύπριο».

Για το τριήμερο του Πάσχα είπε ότι υπάρχει κινητικότητα κυρίως στην επαρχία της Πάφου και στα ορεινά και κατά δεύτερο λόγο στη Λεμεσό και στην επαρχία Αμμοχώστου. «Γενικά υπάρχει ζήτηση είναι και πολύ καλές οι καιρικές συνθήκες που το προνοούν».

Για τις κρατήσεις ενόψει καλοκαιριού είπε ότι ξεκίνησε ήδη η τουριστική ζωή από το εξωτερικό. «Ελπίζουμε ναπορευθούμε σε περιστάσεις που θα μας επιτρέψει να πετύχουμε τον πρώτο μας στόχο που είναι να κάνουμε καλύτερη την φετινή σεζόν από την περσινή.  Όλη αυτή η κατάσταση μας γεμίζει με μια συγκροτημένη αισιοδοξία, ότι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο αυτό».