Επιπλέον χαλαρώσεις ενόψει Πάσχα; – Τι θα συζητήσουν Χατζηπαντέλας και ειδικοί

Υπουργός Υγείας και μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής συναντώνται την Τετάρτη για ανασκόπηση της επιδημιολογικής εικόνας με ορατό το ενδεχόμενο μικρών χαλαρώσεων

AA0C47E0 2A86 4077 80AF BB8A8C176E38

Την Τετάρτη, Υπουργός Υγείας και μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής συναντώνται για ανασκόπηση της επιδημιολογικής εικόνας με ορατό το ενδεχόμενο μικρών χαλαρώσεων όπως την κατάργηση της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς  χώρους.

Το συγκεκριμένο ζήτημα φαίνεται να λαμβάνει το πράσινο φως από την πλειοψηφία των επιστημόνων ενώ επί τάπητος αναμένεται να τεθεί και η αναπροσαρμογή του προγράμματος διενέργειας τεστ στον γενικό πληθυσμό. Αρκετοί από τους ειδικούς προκρίνουν τη μείωση του αριθμού των διαγνωστικών εξετάσεων που θεωρούν πως θα πρέπει να διενεργούνται πιο στοχευμένα.

Επιπλέον, στο τραπέζι της συζήτησης αναμένεται να τεθεί η κατάργηση του SafePass και σε περισσότερους χώρους, εκτός από υπεραγορές φούρνους και περίπτερα. Όπως πληροφορούμαστε, η σκέψη είναι να καταργηθεί στο λιανικό εμπόριο, π.χ σε καταστήματα ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Παράλληλα, προκρίνεται η αλλαγή στην ενημέρωση για τα κρούσματα με εισήγηση από καθημερινή να γίνεται εβδομαδιαία.

Οι τελικές εισηγήσεις θα κατατεθούν την Πέμπτη ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου το οποίο θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.