Επιστρέφει η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού

Επιστρέφει αναβαθμισμένη η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού

9EDBBB3A 3502 4E8B B439 CA55AEFBAB76

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού (LimassolInternational Book Fair) επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά, αναβαθμισμένη σε όλα τα επίπεδα και ανοίγει τις πύλες της στο βιβλιόφιλο κοινό από τις 17 έως τις 19 Νοεμβρίου 2023 στους Χαρουπόμυλους Λανίτη. Με κεντρική θεματική τα «Δίκτυα», η φετινή διοργάνωση στοχεύει να δημιουργήσει ακόμη πιο σταθερούς δεσμούς προς όλους τους δρόμους του βιβλίου και του πολιτισμού.

Αναγνωρίζοντας την αξία του διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων, η 2η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της στις 17 Νοεμβρίου με το ολοήμερο επαγγελματικό συνέδριο, στο οποίο θα βρεθούν επί σκηνής πάνω από 30 επαγγελματίες από τον χώρο του βιβλίου, από Κύπρο και διεθνώς. Ακαδημαϊκοί, βιβλιοθηκονόμοι, εκδότες, μεταφραστές, βιβλιοπώλες, σύμβουλοι εκδόσεων, ατζέντηδες και συγγραφείς θα συναντηθούν και θα συνομιλήσουν για θέματα που άπτονται της βιομηχανίας του βιβλίου, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Στις 18 και στις 19 Νοεμβρίου θα ακολουθήσει η Γενική Έκθεση, η οποία θα είναι ανοιχτή στο κοινό που θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει νέους και παλιούς τίτλους βιβλίων από 80+ εκθέτες και παράλληλα να απολαύσει ένα γεμάτο πρόγραμμα με δράσεις, συζητήσεις, συνεντεύξεις και παρουσιάσεις σε τέσσερις σκηνές. Πάνω από 100 αναγνωρισμένοι συγγραφείς και ομιλητές από την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Φινλανδία και τη Ρωσία θα βρεθούν επί σκηνής σε πέραν των 90 εκδηλώσεων, οι οποίες απευθύνονται σε ενήλικες, παιδιά και εφήβους.Κεντρικός παρουσιαστής της Έκθεσης είναι και φέτος ο Χρήστος Μιχάλαρος.

Αυτή τη χρονιά η Κεντρική Σκηνή της Έκθεσης θα φιλοξενήσει ειδικά αφιερώματα για τον Νίκο Καζαντζάκη, αλλά και τον Κύπριο ποιητή Ηλία Κωνσταντίνου. Επιπλέον, οι επιμέρους θεματικοί άξονες που θα παρουσιαστούν αφορούν την Ποίηση, τη σχέση της Τεχνητής Νοημοσύνης με το βιβλίο, την είσοδο των Audiobooks στη ζωή μας, το Αστυνομικό Μυθιστόρημα, το φαινόμενο της Εκλαϊκευμένης Επιστήμης, ενώ θα πραγματοποιηθούν επί σκηνής συνεντεύξεις με επιφανείς συγγραφείς και λογοτέχνες από Κύπρο και εξωτερικό. Μερικοί από τους διακεκριμένους συγγραφείς που θα βρεθούν επί σκηνής είναι η Ρέα Γαλανάκη, ο Alain Blondy, η Ευτυχία Γιαννάκη, ο Γιάννης Παλαβός, ο Γιάννης Καλπούζος, ο Κώστας Βραχνός, η CorneliaHülmbauer, ο Κώστας Βραχνός, ο Sascha Garzetti, η Νάσια Διονυσίου, η Κωνσταντία Σωτηρίου, η Μαρία Α. Ιωάννου, ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, ο Αλέξανδρος Χρονίδης, ο μουσικός Θέμος Σκαρδάμης και οι ηθοποιοί Δημητρης Λάλος και Βασίλης Βασιλάκης.

Φέτος, η Παιδική & Νεανική σκηνή του Limassol Int’lBook Fair είναι αφιερωμένη στη συμπερίληψη και την αποδοχή με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ανεκτικότητας στις 17 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Έκθεση θα δεχθεί επισκέψεις από σχολεία. Εγκαινιάζεται και η Πολυπολιτισμική Γωνία, στην οποία θα γίνουν αφηγήσεις παραμυθιών σε Αγγλικά,  Γαλλικά, Ουκρανικά, Πολωνικά, Ρωσικά, Κινέζικα, Ισπανικά, Γερμανικά, Πορτογαλλικά και Ελληνικά.  Επιπλέον, ο 1οςΒιβλιομαραθώνιος του Limassol Book Fair ξεκίνησε ήδη από το καλοκαίρι και οι ομάδες των βιβλιοκατακτητών θα συμμετέχουν στις 18/11 σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, το «Βιβλιοκουίζ». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης αφιέρωμα και εργαστήρια στο Graphic Novel, αλλά και ένα συναρπαστικό Escape Room με έμφαση σε θέματα κυβερνοασφάλειας. Το 2ο Limassol Book Fair Award θα απονεμηθεί φέτος στην Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή για τη συμβολή της στην παιδική λογοτεχνία και την ανάδειξη ευαίσθητων θεμάτων που αφορούν τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Σας περιμένουμε στη μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου, στην ιστορική και πολυπολιτισμική Λεμεσό!

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Η 2η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού, του Υφυπουργείου Πολιτισμού και του Υφυπουργείου Τουρισμού. Χρυσός χορηγός της Έκθεσης οι Εκδόσεις Αρμίδα, αργυρός χορηγός το Lidl Κύπρου και χάλκινοι χορηγοί το Booka, η Ελληνική Τράπεζα και η TsiridesLaw. Την Έκθεση στηρίζουν επίσης το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, οι Hermes Airports, η ΟΠΑΠ Κύπρου, η Αρχή Λιμένων Κύπρου, η EBSCO, η Jukebooks, ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου, η Interoptics, η Aliance Francaise και το Nicosie Accueil, ο Σύνδεσμος Παιδικού & Νεανικού Βιβλίου, τα McDonald’s Κύπρου, οι Μικροί Βιβλιοφάγοι και το φεστιβάλ Σαρδάμ. Στρατηγικοί συνεργάτες της Έκθεσης η Ελληνική εταιρία Thinking, ο eAnagnostis και το ιστολόγιο ποίησης και λογοτεχνίας Αποτυπώματα. Μέγας Χορηγός επικοινωνίας η τηλεόραση ΣΙΓΜΑ και η Εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ.

Ειδικές δράσεις συνδιοργανώνονται τόσο στο επαγγελματικό συνέδριο με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων και την Κυπριακή Ένωση Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης, όσο και στη Γενική Έκθεση μαζί με την Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας.