Επιστρέφουν οι κάμερες της τροχαίας – Άνοιξε ο δρόμος για την προκήρυξη προσφορών

cache 846x3000 Analog medium 321903 261730 3032018

Τα βρήκαν και προχωρούν οι διαδικασίες για την τοποθέτηση των καμερών της Τροχαίας στους δρόμους. Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο Φιλελεύθερος» λήφθηκαν αποφάσεις και έτσι το Υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει με την προκήρυξη προσφορών, απευθυνόμενο σε ιδιώτες οι οποίοι θα αναλάβουν τη διαχείριση όλου του συστήματος.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο αποφάσισε πως δεν θα πρέπει να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός με έξοδα για την εγκατάσταση του συστήματος και έτσι θα προχωρήσει σε σύμβαση με ιδιώτη ο οποίος θα επενδύσει στον εξοπλισμό για τη λειτουργιά των καμερών και θα πληρώνετε από τα πρόστιμα.

Στο έργο εμπλέκονται η ηλεκτρομηχανολογική υπηρεσία, η αστυνομία και το γενικό λογιστήριο του κράτους. Η διαχείριση του συστήματος θα ανήκει ολοκληρωτικά σε ιδιώτη ενώ η αστυνομία θα παρακολουθεί την εφαρμογή του συστήματος.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» οι σταθερές κάμερες θα τοποθετηθούν σε σημεία που θα υποδείξει η αστυνομία ενώ οι κινητές θα τοποθετούνται από μέλη της τροχαίας σε όποια σημεία επιθυμούν.

Τα εξώδικα θα εκδίδονται από τον ιδιώτη και θα ελέγχονται από την αστυνομία. Σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων αν κάποιος δεν πληρώσει τότε θα αναλαμβάνει ιδιώτης δικηγόρος που θα υποδεικνύεται από το σχετικό κατάλογο του δικηγορικού συλλόγου να κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες για ποινική διαδικασία.

Πηγή: Reporter