Έρχεται Νέο Επίδομα: Θα το λάβουν 15.000 παιδιά έως 4 ετών

«Σχέδιο Επιδότησης Υπηρεσιών Φροντίδας Παιδιών μέχρι 3 ετών»- Θα γίνει στη βάσει εισοδηματικών κριτηρίων

176cd20f8d62d4d4a58600557d45bc25 26

Στο τελικό στάδιο, βρίσκεται το «Σχέδιο Επιδότησης Υπηρεσιών Φροντίδας Παιδιών μέχρι 3 ετών και 8 μηνών», ώστε οι οικογένειες να ενισχυθούν με επιδότηση υπηρεσιών για την φροντίδα των παιδιών τους μέχρι 4 χρόνων, σύμφωνα με απάντηση της Υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου, σε ερώτηση του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων Χαράλαμπου Θεοπέμπτου σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νέοι γονείς σε σχέση με τη φύλαξη των παιδιών κάτω των τριών ετών, αλλά και τη φύλαξη των παιδιών κατά τις περιόδους που τα δημόσια σχολεία είναι κλειστά.

Σύμφωνα με την απάντηση της κας. Αιμιλιανίδου, το σχέδιο θα αφορά γύρω στις 15.000 παιδιά που φοιτούν σε κοινοτικούς ή ιδιωτικούς βρεφοκομικούς σταθμούς ή που φροντίζονται με κατ’ οικον παιδονόμο, φτάνει να είναι εγκεκριμένη η εν λόγω δομή φροντίδας, στη βάση οικονομικών κριτηρίων.

Το εν λόγω Σχέδιο, όπως αναφέρει στην απάντηση της η Υπουργός, αναμένεται να διευκολύνει τους ενήλικες που μένουν στο σπίτι για την φροντίδα των παιδιών τους να μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται, να αντιμετωπιστεί η αδήλωτη εργασία στον κλάδο παροχής φροντίδας σε παιδιά,  και να αυξηθεί η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών παιδικής φροντίδας σε παιδιά και βρέφη.