Έρχεται στην Κύπρο η ηλεκτρονική ταυτότητα

Τί αναφέρει ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου Γιώργος Κάρουλλας

F71D3F7D E1E9 4D1E 85E7 7B714D42E98F Γιώργος Κάρουλλας, Ηλεκτρονική Ταυτότητα, ταυτοτητα

Νευραλγικής σημασίας η εισαγωγή και εφαρμογή της ηλεκτρονικής ταυτότητας και ταυτοποίησης η οποία αποτελεί ορόσημο για την επιτάχυνση της εφαρμογής της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στον τόπο μας αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου Γιώργος Κάρουλλας.

Αυτούσια η δήλωσή του:

«Ακόμα μια νέα πράξη, μια μεταρρύθμιση βρίσκεται ενώπιον μας, αυτή της εισαγωγής και εφαρμογής της ηλεκτρονικής ταυτότητας και ταυτοποίησης η οποία είναι νευραλγικής σημασίας και αποτελεί ορόσημο για την επιτάχυνση της εφαρμογής της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στον τόπο μας.

Η ηλεκτρονική ταυτότητα αποτελεί το ηλεκτρονικό διαβατήριο για την αποφασιστική είσοδο της Κύπρου στην ψηφιακή εποχή.

Αποτέλεσμα και αυτής της μεταρρύθμισης είναι τα αδιαμφησβήτητα πολυδιάστατα οφέλη για την κοινωνία, την οικονομία και το κράτος, η εξοικονόμηση πόρων μέσα και από τη δραστική μείωση του διοικητικού και λειτουργικού κόστους και η διενέργεια συναλλαγών χωρίς τη φυσική παρουσία πάντα με κάθε πρόνοια ασφαλείας και νομικής ισχύος καθώς και με διασφάλιση της ασφάλειας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Ανοίγει έτσι ο δρόμος για τον ολοκληρωτικό ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους με τελικό αποδέκτη τον πολίτη και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του.

Ακόμα μια πράξη που ειδικά τη δύσκολη αυτή περίοδο μπορεί να διευκολύνει τη ζωή μας.»