Έρχονται άλλες 36 κάμερες στους δρόμους της Κύπρο – Πότε θα εγκατασταθούν

Πόσα εξώδικα "έκοψαν" οι κάμερες

5b16b2c5306bdab33b493ae399cd6807 εξώδικα, κάμερες, καταγγελίες

Μειωμένες είναι οι καταγγελίες των σταθερών και των κινητών καμερών, ανέφερε στο Πρωτοσέλιδο ο βοηθός υπεύθυνος του Τμήματος Τροχαίας στο Αρχηγείο Αστυνομίας και υπεύθυνος για το σύστημα φωτοεπισήμανσης για την Αστυνομία, Χάρης Ευριπίδου.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, μέσα σε εννέα ημέρες, καταγγέλθηκαν 5.222 οδηγοί από τις κινητές κάμερες. Η Αστυνομία βλέπει ότι υπάρχει συμμόρφωση στις παραβάσεις, καθώς οι αριθμοί αυτοί είναι πολύ πιο χαμηλοί από την έναρξη λειτουργίας του συστήματος. «Η ουσία είναι να υπάρχει συμμόρφωση, καθώς αυτό θα οδηγήσει στη μείωση των τροχαίων συγκρούσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ευριπίδου εξήγησε ότι από το τέλος Ιανουαρίου αρχίζει η επόμενη φάση και μέσα στους επόμενους έξι μήνες θα εγκατασταθούν άλλες 20 σταθερές κάμερες και 16 κινητές. Στο σύνολο ο αριθμός των καμερών θα φτάσει τις 90.

Σε σχέση με τα κριτήρια για την εγκατάστασή τους, είπε ότι πρωτίστως επιλέγονται σημείο όπου καταγράφονται συχνά τροχαία ατυχήματα ή θανατηφόρα. Επίσης, σημαντικό κριτήριο είναι η επικινδυνότητα και τα σημεία όπου αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες.