Έρχονται μονιμοποιήσεις ΣΥΟΠ; – Τι εξετάζει το Υπουργείο Άμυνας

Υπό συζήτηση βρίσκεται το θέμα των μονιμοποιήσεων των συμβασιούχων οπλιτών της Εθνικής Φρουράς (ΣΥΟΠ)

amnoerifia 6

Υπό συζήτηση βρίσκεται το θέμα των μονιμοποιήσεων των συμβασιούχων οπλιτών της Εθνικής Φρουράς (ΣΥΟΠ), ειδικά για αυτούς που διανύουν το τελευταίο στάδιο του συμβολαίου τους και θα πρέπει να βγάλουν την παραλλαγή, εν αναμονή των αποφάσεων του Υπουργείου Άμυνας για το μέλλον τους.  

Πολλοί από τους Συμβασιούχους Οπλίτες οι οποίοι εργοδοτήθηκαν από την Εθνική Φρουρά, βρίσκονται κοντά στη συμπλήρωση συμβολαίου τους, με αποτέλεσμα να νιώθουν ανασφάλεια για το μέλλον τους.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστο Πιερή, το Υπουργείο Άμυνας ζήτησε από το ΓΕΕΦ μελέτη η οποία θα εξετάσει το κατά πόσο είναι αναγκαίο να μονιμοποιηθούν. Η εν λόγω μελέτη θα τύχει αξιολόγησης και μετέπειτα περίπου στα τέλη του καλοκαιριού, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Σημειώνεται πως η μονιμοποίηση θα αφορά μία μερίδα των ΣΥΟΠ και αυτό θα εξαρτηθεί από κριτήρια τα οποία θα καθοριστούν σε μεταγενέστερο στάδιο. Ένα από τα κριτήρια που θα αξιολογηθούν, σύμφωνα πάντα με τον κ. Πιερή, είναι η ηλικία αφού άτομα τα οποία όταν συμπληρώσουν τα δέκα χρόνια του συμβολαίου τους μπορεί να φτάσουν μέχρι τα σαράντα πέντε έτη, ηλικία η οποία είναι υπό αμφισβήτηση για το κατά πόσο μπορεί να συμμετέχει στα οπλικά συστήματα της Εθνικής Φρουράς.

Σίγουρα όμως όπως σημείωσε, θα ληφθεί υπόψη και μια σειρά άλλων παραγόντων, για να καταλήξει το Υπουργείο Άμυνας και σε μια πρώτη εκτίμηση του κόστους, που θα είχε για το κράτος η ενδεχόμενη μονιμοποίηση οπλιτών.

Πρόσληψη νέων Συμβασιούχων Οπλιτών

Υπενθυμίζεται ότι, το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή της Αθλητικής και Στρατιωτικής Δοκιμασίας, με σκοπό την πρόσληψη νέων Συμβασιούχων Οπλιτών στην Εθνική Φρουρά. Διαβάστε όλες τις πληροφορίες στο πιο κάτω θέμα.