Έρικ Κίτας (Μετεωρολόγος): Ο καιρός ανήμερα των Χριστουγέννων (Bίντεο/ηχητικό)

Ο κ. Κίτας ανέφερε ότι το ύψος του χιονιού είναι 35 εκατοστά στην κορυφή.

210109 spainsnow 1 Καιρός, ΧΙΟΝΙΑ, Χριστούγεννα

Από το χιονισμένο Τρόοδος μίλησε ο Έρικ Κίτας Μετεωρολόγος στον Πολίτη 107.6 και 97.6. Ο κ. Κίτας ανέφερε ότι το ύψος του χιονιού είναι 35 εκατοστά στην κορυφή και 25 εκατοστά στην πλατεία Τροόδους, με την θερμοκρασία να είναι ελαφρώς κάτω από το 0 (μηδέν).

Σημείωσε πως βαριές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας ενώ παρατεταμένες βροχές σημειώθηκαν χθες στο νότιο – νοτιοανατολικό μέτωπο. Όσον αφορά το καιρικό φαινόμενο «Κάρμελ» ο μετεωρολόγος εξήγησε ότι είναι σε εξέλιξη το οποίο ωστόσο άρχισε να εξασθενεί και να μεταφέρεται στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Λίβανο και Ισραήλ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Ο κ. Κίτας δήλωσε ότι σήμερα θα συνεχίσουν να παρατηρούνται βροχές, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στο Τρόοδος. Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα πέσει ακόμη περισσότερο η θερμοκρασία κάτι που θα δούμε κυρίως τις βραδινές ώρες, όπου στο εσωτερικό αναμένεται να κυμανθεί κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου. Όσον αφορά την ημέρα των Χριστουγέννων, η πρόβλεψη αναφέρει ότι ο καιρός θα είναι καλός με χαμηλή πιθανότητα βροχής, αλλά θα υπάρχει αρκετό χιόνι στο Τρόοδος και η κατάσταση αναμένεται να είναι καλή στο οδικό δίκτυο.

Ακούστε την παρέμβαση του Έρικ Κίτα στην «Πρωινή Επιθεώρηση» που μεταδίδεται από τον Πολίτη 107.6 & 97.6:

politis.com.cy