Έσκαψαν τον τάφο και έριξαν ασβέστη – Ιατροδικαστές και ανθρωπολόγος επί τόπου

Ο τάφος ανήκει στη μητέρα 40χρονου μάρτυρα κατηγορίας για υπόθεση ναρκωτικών

κοιμ Κλοπή, σορός, ΤΑΦΟΣ

Σοβαρή αλλά και συνάμα πρωτοφανή υπόθεση εξετάζει από χθες το μεσημέρι το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας.

Όπως καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, βεβηλώθηκε τάφος γυναίκας στο κοιμητήριο Μαρωνιτών στον δρόμο Ανθούπολης – Αγίων Τριμιθιάς και ενδεχομένως να έκλεψαν τη σορό της.

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν ανακριτές του ΤΑΕ, αλλά και μέλη της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας για τις προκαταρκτικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», ο άγνωστος ή οι άγνωστοι έσκαψαν μέχρι το σημείο όπου βρισκόταν το φέρετρο της γυναίκας που είχε αποβιώσει προ πενταετίας, κι από πάνω έριξαν ποσότητα ασβέστη.

Είναι γι’ αυτό που η Αστυνομία δεν μπορούσε να διευκρινίσει επισήμως μέχρι χθες αργά το βράδυ κατά πόσον κλάπηκε η σορός.

Αυτό θα ξεκαθαριστεί σήμερα το πρωί, οπότε αναμένεται να γίνουν εξετάσεις στον τάφο. Γι΄ αυτόν τον σκοπό θα μεταβούν στο σημείο μέλη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Δημοκρατίας, αλλά και ανθρωπολόγος.

Υπόθεση ναρκωτικών

Φαίνεται, όμως, πως η βεβήλωση του τάφου έχει και προεκτάσεις στο δικαστικό ρεπορτάζ. Όπως προκύπτει από τις μέχρι στιγμής αστυνομικές εξετάσεις, η πράξη αυτή ενδεχομένως να σχετίζεται με σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών που αφορά μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης.

Ο τάφος ανήκει στη μητέρα 40χρονου μάρτυρα κατηγορίας στην εν λόγω υπόθεση. Μάλιστα, το εν λόγω πρόσωπο έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, καθώς η κατάθεσή του φαίνεται να είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για άτομο, το οποίο κρατείται στις Κεντρικές Φυλακές.

Οι ίδιες πηγές πληροφόρησης αναφέρουν πως πρόκειται για υπόδικο που αντιμετωπίζει κατηγορίες ενώπιον του Κακουργιοδικείου για πολύ σοβαρές υποθέσεις ναρκωτικών.

Απειλές

Ο εν λόγω μάρτυρας κατηγορίας, σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να έγινε αποδέκτης απειλών από την πρώτη στιγμή που αποφάσισε να καταθέσει εναντίον του κατηγορούμενου.

Πριν το χθεσινό συμβάν, πρόσωπο φέρεται να του ανέφερε ότι θα μετανιώσει γι’ αυτό που πάει να κάνει, και συγκεκριμένα για την απόφασή του να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει απειληθεί ακόμα και ότι θα βλάψουν τον πατέρα του. Μάλιστα, η Αστυνομία φέρεται να έχει θέσει υπό παρακολούθηση την οικία του τελευταίου.

Αδυναμία δικαστηρίων…

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι βεβηλώθηκε ο τάφος της μητέρας μάρτυρα κατηγορίας, η εξέλιξη αυτή απασχολεί υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας Κύπρου.

Γίνεται λόγος για αδυναμία της δικαστικής εξουσίας. Πιο συγκεκριμένα, σχολιάζεται η ανοχή Κακουργιοδικείων που έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερούν εκδικάσεις σοβαρών υποθέσεων. Καλά πληροφορημένη πηγή του «Π» ανέφερε ότι «υπάρχουν υποθέσεις που είναι καταχωρισμένες εδώ και πάνω από έναν χρόνο, κι όμως δεν έχουν αρχίσει καν οι ακροάσεις».

Η ίδια πηγή πρόσθεσε πως απ’ αυτή την καθυστέρηση επηρεάζονται υποθέσεις, αφού «είχαμε ακόμη και μάρτυρες που πλέον δεν είναι σε θέση να καταθέσουν».

Κατέληξε λέγοντας ότι «υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας αποδίδουν αυτά τα φαινόμενα σε ανοχή δικαστών που αναβάλλουν συνεχώς τις ακροάσεις για διάφορους λόγους που προβάλλονται από την υπεράσπιση».

politis.com.cy