Εστιατόριο στη Λεμεσό λειτουργούσε κανονικά – Χωρίς τεστ και μάσκα ο διευθυντής

Εξυπηρετούσε κανονικά πελάτες - Όλες οι λεπτομέρειες

2F3C8730 625E 4D01 B768 AFECE6B8EEBA Αστυνομία, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Στην Λεμεσό σημειώθηκε η μοναδική καταγγελία υποστατικού, αφού κατά τη διάρκεια ελέγχου σε εστιατόριο, μέλη της Αστυνομίας διαπίστωσαν ότι στο υποστατικό εξυπηρετούνταν θαμώνες κατά παράβαση των διαταγμάτων. Συγκεκριμένα, δύο πρόσωπα κατανάλωναν οινοπνευματώδη ποτά σε τραπεζοκάθισμα, ενώ τρίτο πρόσωπο βρισκόταν σε τραπεζοκάθισμα για φαγητό.

Την ίδια ώρα ο Διευθυντής του εστιατορίου εργαζόταν χωρίς να έχει υποβληθεί σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης – Rapid Test, καθώς και χωρίς να φέρει μάσκα προστασίας.

Οι τρεις θαμώνες στο εστιατόριο καταγγέλθηκαν εξωδίκως, ενώ ο Διευθυντής του εστιατορίου ενημερώθηκε από τα μέλη της Αστυνομίας ότι αύριο Πέμπτη, εναντίον της Διεύθυνσης του υποστατικού, η Αστυνομία θα προχωρήσει σε άμεση καταχώρηση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, υπόθεσης αδικημάτων κατά παραβάσεων του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου, για άμεση εκδίκαση.

Τα σχετικά αδικήματα αφορούν στην παράνομη λειτουργία του εστιατορίου, αφού εντός του εξυπηρετούνταν οι τρεις θαμώνες, καθώς και στη διάπραξη των αδικημάτων από τον ίδιο τον Διευθυντή του υποστατικού, ο οποίος εργαζόταν στο χώρο, χωρίς να έχει υποβληθεί σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης – Rapid Test και χωρίς να φέρει μάσκα προστασίας.

Παράλληλα, η Αστυνομία θα υποβάλει αύριο, μονομερή αίτηση για έκδοση προσωρινού δικαστικού διατάγματος αναστολής λειτουργίας του υποστατικού, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι το εστιατόριο λειτουργούσε χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή και χωρίς την απαραίτητη άδεια πώλησης οινοπνευματοδών ποτών, αδικήματα που επίσης θα καταχωρηθούν αύριο για άμεση εκδίκαση.